Arama sonuçları

Özel okullara yüz yüze eğitimde ayrıcalık var mı?

Özel okullara yüz yüze eğitimde ayrıcalık var mı?

Özel okullara yüz yüze eğitimde ayrıcalık var mı? Tüm kademelerde tam gün yüz yüze eğitime geçebilirler mi? Bu sorular Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a soruldu. Peki ne yanıt verdi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2, 3, 4, 8 ve 12. Sınıflarda yüz yüze eğitime nasıl geçileceğine ilişkin açıklama yaptı. Buna göre öğrenciler haftanın 2 günü okula gelecek, diğer günler uzaktan eğitim sürecek. Okula yollama konusunda veli karar verecek. Okula gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacak ama tüm müfredatttan sorumlu olacak. Kalan tüm sınıfların ne zaman açılacağı ise önümüzdeki haftalarda belli olacak.

ÖZEL OKULLARA YÜZ YÜZE EĞİTİMDE AYRICALIK VAR MI?

Selçuk, özel okullarda tüm kademelerde yüz yüze eğitime geçilmesinin mümkün olup olmayacağı sorusuna ise  “Kararlar bütünsel olarak alınıyor. Bir değişiklik olursa açıklanır” yanıtını verdi.

Ancak MEB kararına göre öğrenciler haftanın iki günü okula giderken, bazı özel okullar öğrencilerine haftada 2 günden fazla okula çağırıyor. Bakanlık, bu okullarla ilgili soruşturma yapılacağını ve ceza uygulanacağını açıklamış olsa da bu uygulama sürüyor.

CUMARTESİ OKUL OLACAK MI?

Bakan Selçuk’a “Cumartesi günü eğitim olabilir mi?” sorusu da yöneltildi. Selçuk bu soruya, “Bu tamamen okulların ihtiyaçlarına göre esneklik sağlanabilir. Ama neden ihtiyaç olduğu konusunun somutlaşması gerekiyor” yanıtını verdi.

Selçuk diğer kademelerde yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağına ilişkin soruya da kararın önümüzdeki haftalarda alınacağını söyledi. Selçuk, “2 hafta içinde okula başlayan ya da okula devam eden çocukların temas durumları, poziziflik durumları incelerek buna göre karar veriliyor” dedi.

06-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş