Arama sonuçları

Pedagojik formasyon ne olacak?

Pedagojik formasyon ne olacak?

Pedagojik formasyon ne olacak? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, pedagojik formasyon ile ilgili hangi uyarılarda bulundu? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim fakülteleri dışında mezunların öğretmenlik yapabilmelerinin de yolunu açan pedagojik formasyon ile ilgili açıklama yaptı. Selçuk, atama bekleyen öğretmen sayısının yaklaşık 700 bin olduğunu ve her yıl ortalama 40 bin yeni mezunun atama bekleyenler arasına katıldığını, buna karşın öğretmen açığının yaklaşık 80 bin civarında olduğunu söyledi. Selçuk, “Pedagojik formasyonu bunun için kaldırıyoruz. Hiç kimsenin formasyon alması gerekmiyor. Onu biz haledeceğiz” açıklamasında bulunmuştu.

PEDAGOJİK FORMASYON NE OLACAK?

Selçuk, AKP grup toplantısında pedagojik formasyon ile ilgili açıklama yaptı. Sözcü’nün haberine göre Selçuk, bu konuyla ilgili gelen soruyu yanıtladı. Selçuk, Daha önce duyuru yaptık. Formasyon almayın dedik. Çok net şekilde söylüyorum. Önümüzdeki yıl formasyonu baz almayacağız” dedi.

Pedagojik formasyon eğitim fakülteleri dışındaki mezunların öğretmenlik yapmalarının önünü açıyor. Yaklaşık 100 alandan bunlar arasında fen edebiyat fakülteleri ile ilahiyat fakülteleri mezunlarının da yer aldığı mezunlar formasyon eğitimi alarak öğretmenlik yapabiliyor. Pedagojik formasyon programları, sadece eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve eğitim bilimleri bölümü olan üniversitelerde açılabiliyor.

07-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş