Arama sonuçları

Telafi eğitimi: İsteyen fiziksel etkinliklere, isteyen akademik programlara katılacak

Telafi eğitimi: İsteyen fiziksel etkinliklere, isteyen akademik programlara katılacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, canlı yayında telafi eğitiminin nasıl olacağı konusunda bilgiler verdi. Selçuk, "Okullarımız 2 Temmuz'dan yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı tarihe kadar okulların fiziksel imkanlarından faydalanmak isteyen öğrencilerimiz için açık tutulacak" dedi.

1 Haziran itibariyle ilkokullarda yüz yüze eğitim başlandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte telafi eğitimin nasıl olacağına dair bilgiler verdi. Yaz boyunca okulların açık olacağını söyleyen Selçuk, "İsteyen öğrencilerimize fiziksel etkinlikler, isteyen öğrencilerimize akademik programlar sunabileceğiz" dedi.

OKUMA YAZMA TARAMASI YAPILACAK

İlkokul öğrencileri için okuma yazma taraması başlatılacağını ve ihtiyacı olan öğrencilere destek verileceği bilgisini veren Selçuk, ortaokul öğrencileri için de çalışma planının verileceğini duyurdu.

Liseler için kritik kazanımlar taraması hazırlandığını söyleyen Selçuk, "Tespitler neticesinde özel programlar uygulayarak öğrencilerin lise eğitimlerini daha güçlü sürdürmelerini ve üniversiteye hazırlanmalarını hedefliyoruz. Elbette bu süreçler her okulun ihtiyacına göre şekillenecek" dedi.

"Telafide ben de varım" adında açılan web sitesi üzerinden programlar ve çalışmalar sundukları söyleyen Selçuk 7 Haziran itibariyle ortaöğretim ve lise öğrencilerilye buluşacaklarını söyledi.

01-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş