Arama sonuçları

Üretim durdu, okul çantaları depoda kaldı

Üretim durdu, okul çantaları depoda kaldı

Üretim durdu, okul çantaları depolarda kaldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitimin hayata geçirilmesi ile okul çantaları elde kaldı. Okul çantası imalatı yapan çantacıların elindeki yaklaşık 300 bin adet çanta depolarda bekliyor.

BORÇ ÖDEYEMİYORUZ

BirGün'de yer alan habere göre, destek beklediklerini belirten çanta imalatçısı Reşat İlyas, şöyle dedi:

“Gaziantep’te 1990’dan beri çanta imalatı yapıyoruz. Geçen yıldan bu yana okul çantası üretimi yapıyoruz. Tüm meslektaşlarım adına da söylüyorum, bu yıl satış olmadı. Sektör olarak biz çantacılar ve kırtasiye sektörü çok büyük sıkıntıda. Ondan dolayı vergimizi ve kiramızı ödeyemeyecek durumdayız. Bir ufuk bekliyoruz, bir yardım bekliyoruz.  Kırtasiye ve çanta sektörü zor durumda."

ÜRETİM DURDU

Gaziantep Sayacılar ve Esnafkarlar Odası Başkanı Mehmet Sarıbal da  çanta imalatçılarının depolarında satılmayı bekleyen yaklaşık 300 bin adet çantanın olduğunu ifade etti. Sarıbal, şöyle dedi: “Gaziantep’teki çantacılarımız, Türkiye’de çanta imalatının yüzde 70-80’ini karşılamaktadır. Pandemiden dolayı okulların kapalı olması nedeniyle Gaziantep’teki çantacı esnafı genelinde yaklaşık 300 bin adet çanta depolarda kaldı. Okulların kapalı olması ve kırtasiyecilerin de satış yapamamasından dolayı çantalar elde kaldı. Devletin çantacı esnafa yardım etmesi gerekmektedir."

SADECE İSTANBUL’DA 214 KIRTASİYECİ KEPENK KAPATTI

İstanbul Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Yavuz Tekçe, “Dayanacak gücümüz kalmadı” dedi. Tekçe, geçen yıl İstanbul’dan odaya kayıtlı 214 kitap ve kırtasiyeci esnafının kepenk kapattığına dikkat çekti.

20-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş