Arama sonuçları

Yurtdışında yaşayan Türk gençleri, ihtiyaç ve sorunlarını konuşacaklar

Yurtdışında yaşayan Türk gençleri, ihtiyaç ve sorunlarını konuşacaklar

Türk diasporasına mensup 30 genç, Ankara'da düzenlenen "Diaspora Gençlik Buluşması" kapsamında yurtdışında yaşayan yeni neslin sorunları ve ihtiyaçlarını masaya yatıracak.

Toplamda 14 farklı ülkeden 30 Türk diasporasına mensup gencin katıldığı buluşmanın açılışında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren birer konuşma yaptı.

Yurtdışında yaşayan diaspora mensuplarının gelecek nesillerin Türkiye'ye aidiyetini korumak için de çalışması gerektiğine vurgu yapan Çam, gençlerin kendisini bir hedef doğrultusunda konumlandırması ve ciddi bir çalışmayla hedefine ulaşması gerektiğini söyledi.

Çam, yıllar geçtikçe yeni nesillerin Türkiye'ye olan bağının korunması gerektiğinin de altını çizdi.

Çam, Türkiye'de de farklı ülkelerden gelenlerin diasporalar oluşturduğuna dikkati çekerek "Herkes birbirinden yetişmiş insan transfer etmeye çalışıyor, biz de çalışıyoruz. YTB iyi burslar veriyor ve iyi gençleri Türkiye'ye çekmeye çalışıyor. Biz de bu yarışın içindeyiz" dedi.

YTB Başkanı Eren de konuşmasında etkinliğe katılanların kendi ülkelerinde sadece Türk toplumunun meseleleriyle değil tüm toplum kesimlerinin yaşadığı sorunlarla ilgilenen ve çözüm üzerinde çalışan kişiler olduğunu söyledi.

18-10-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş