Arama sonuçları

Yüz yüze eğitim hayal mi? Okullar 'uzaktan' mı kapanacak?

Yüz yüze eğitim hayal mi? Okullar 'uzaktan' mı kapanacak?

Tam kapanma dönemi 17 Mayıs Pazartesi sabahı saat 05.00’te son bulacak. Her ne kadar karantina süresinin uzatılacağına ilişkin yorumlar yapılsa da bazı bakanlardan bunun söz konusu olmayacağı açıklamaları geldi. Ancak başta yüz yüze eğitim olmak üzere 17 Mayıs’tan sonra ne olacağı da merak ediliyor ve yanıtı aranıyor.

BU DÖNEM YÜZ YÜZE EĞİTİM OLACAK MI?

Sözcü’den Deniz Zeyrek, 17 Mayıs’tan sonra nasıl bir yol haritası izleneceğine ilişkin edindiği bilgileri köşesine taşıdı. Buna göre 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi tamamen uzaktan geçecek. Okullar bu dönemi uzaktan eğitimle kapatacak. Eylülde yeni dönem açılana dek okul binalarının havalandırma, hijyen sorunları çözülmeye, aşısız öğretmen bırakılmamaya çalışılacak.

2021-2022 öğretim yılının yüz yüze yapılması için hazırlık yapılacak.

MEB, SINAVLAR 17 MAYIS DEMİŞTİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında kapanma karanının ardından yüz yüze eğitim ve yüz yüze sınavlarla ilgili açıklama yapmıştı.  Açıklama şöyleydi:

"Resmî ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim kurumlarında 17 Mayıs 2021 tarihine kadar yüz yüze eğitime ara verilmiş olup uzaktan eğitime geçilmiştir. Uygulama, 29 Nisan 2021 Perşembe saat 19.00’dan itibaren başlayacaktır.

Okullarda 3 Mayıs sonrasında yapılması planlanan dönem sınavları, 17 Mayıs 2021 tarihi sonrasına ertelenmiştir."

 

08-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş