Arama sonuçları

2 gençten 1’i akran zorbalığına uğruyor

2 gençten 1’i akran zorbalığına uğruyor

Sözlü, fiziksel ve siber zorbalık olarak üçe ayrılan akran zorbalığı, okul çağındaki gençlerin en çok karşılaştığı şiddet biçimi. Yapılan araştırmalara göre yaklaşık 2 gençten 1’i akran zorbalığına uğruyor ve bu onların akademik başarılarını olumsuz yönde etkiliyor. İşte bu zorbalığa karşı bir proje yaşama geçti.

Head&Shoulders; Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Prof. Dr. Selçuk Şirin ve Migros ile işbirliği yaparak başlattığı ‘#zorbalığıkafandanat’ adlı sosyal sorumluluk projesiyle, akran zorbalığına ‘Dur’ diyecek. Proje kapsamında sahada çalışacak Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Toplum Gönüllüsü gençlerden oluşan eğitmen eğitimlerine İstanbul’da başladı.

Eğitmen eğitimlerinin ardından İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleşecek yaygınlaştırma eğitimleriyle belirlenen okullarda öğrencilere eğitim verecek Toplum Gönüllüleri’nin sahaya inmeleri sağlanacak.

AKRAN ZORBALIĞI ANLATILACAK

“Zorbalığı Kafandan At’ projesi kapsamında Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) sahada çalışmalarına devam ederken Head&Shoulders sitesi üzerinden başta öğrenciler, öğretmenler ve ebeveynler olmak üzere akran zorbalığı konusunda destek almak isteyenleri bilgilendiriliyor.

Head&Shoulders’ın başlattığı, Prof. Dr. Selçuk Şirin’in danışmanlığını yürüttüğü, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mete Gazoz ve gaming yayıncısı Büşra Pelin (PqueeN) Baynazoğlu’nun elçi olarak yer aldığı projede gençler üzerinde kaygı, eğitim hayatında başarısızlık ve gelecekte yaşanabilecek olumsuz durumlara sebebiyet verebilen akran zorbalığına engel olmayı ve bu konuda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Head&Shoulders, Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın İstanbul, Ankara ve İzmir’de yüz yüze gerçekleştireceği eğitimlerle en az 2 bin çocuğa, Prof. Dr. Selçuk Şirin’in ve Migros’un da destekleriyle yüzbinlerce insana ulaşmayı hedefliyor. Migros’tan satın alınan her bir Head&Shoulders ürünü akran zorbalığına karşı verilen mücadelede destek sağlıyor.

28-11-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş