Arama sonuçları

4 milyon öğrenci göçü bekleniyor

4 milyon öğrenci göçü bekleniyor

Türkiye’yi sarsan ve 10 ili etkileyen depremde 20 binin üzerinde yurttaşımız yaşamını yitirirdi, 100 bine yakını yaralandı. Bölgede kurtarma çalışmaları sürerken, enkaz kaldırma çalışmaları da başladı. Bu arada yüzbinlerce aile ise evsiz kaldı. Depremlerde canını kurtaranların büyük kısmı ise başka illere göç etmeye başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 20 Şubat’a kadar okullarda eğitim-öğretime ara verildiğini duyururken, 10 ildeki öğrencilerin istedikleri illerdeki okullara nakil yaptırabileceğini açıkladı. Bölgedeki öğrenciler için ikinci dönem devamsızlık aranmayacağı belirtildi ama kaç okulun ayakta kalabildiği bile bilinmiyor.

Bu arada 6 dernek ve platform yaptıkları açıklamada özel öğretim kurumlarının deprem bölgesinden gelecek öğrencileri ikinci dönem burslu okutacaklarını ve misafir öğrenci olarak kabul edeceklerini duyurdu.

ÖĞRENCİ GÖÇÜ

Bundan sonrası ise merak konusu. Milyonlarca öğrenci için yıkılan bu şehirlerde eğitim görmenin de mümkün olmadığı anlaşılıyor. Peki bölgede kaç öğrenci eğitim görüyor. Milliyet’ten Aysel Yılmaz’ın haberine göre 10 ilde ilk ve ortaöğretimdeki 3 milyon 972 bin 75 öğrenci ile 209 bin 719 öğretmen, üniversitelerde de uzaktan eğitim dahil 311 bin 614 öğrenci ve 15 bin 249 akademisyen bulunuyor. Toplam 4 milyon 283 bin 689 öğrenci ve 224 bin 968 eğitimcinin ne yapacağı bilinmiyor.

 

12-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş