Arama sonuçları

Afetzede üniversiteliler derslerine kütüphaneden bağlanabilecek

Afetzede üniversiteliler derslerine kütüphaneden bağlanabilecek

Kırklareli Halk Kütüphanesi'nde afetzede üniversite öğrencilerinin çevrimiçi derslere katılabilecekleri alan oluşturuldu. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Yükseköğretim Kurulunun 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar döneminin çevrim içi yapılmasına karar verilmesiyle, Kırklareli Valiliği'nce üniversite öğrencilerinin mağdur olmaması için çalışma başlatıldı.

100 KİŞİLİK ALAN AYRILDI

Deprem nedeniyle kente gelen afetzede öğrencilerin, çevrim içi derslerine katılabilmeleri amacıyla İl Halk Kütüphanesi'nde 100 kişi kapasiteli alan tahsis edildi.

Afetzede öğrenciler, bir yandan özel donanımlı bilgisayarlar ile çevrimiçi derslerine katılabilecek, diğer yandan da dersliklerden faydalanabilecek.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hilal Sıcak, AA muhabirine, afetzede öğrencilere de yardımcı olmak için çalıştıklarını onlar için alan oluşturduklarını söyledi.

Öğrencilerin derslerinden geri kalmaması için kütüphanenin bir katının afetzede öğrencilere tahsis edildiğini aktaran Sıcak, öğrencileri kütüphane imkanlarından yararlanmaya davet etti.

Öğrencileri kütüphanede misafir etmekten onur ve gurur duyacaklarını belirten Sıcak, şöyle dedi: "Depremzede öğrencilerimizin buradan çevrimiçi eğitim alabilmeleri için salonumuzu onlara ayırdık. Onları burada ağırlayacağız. Depremzede vatandaşlar sabah 08.30'dan akşam 22.00'ye kadar ders çalışabilirler, kitap okuyabilirler, internet desteli imkanlardan yararlanabilirler. Evlerindeki rahatlığa ulaşabilirler. Sadece onlara açtığımız alanlar değil, daha ihtiyaç olması halinde 4 katımızda da aynı imkanlar mevcut."

23-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş