Arama sonuçları

Aile birliği sözleşmeliye yok

Aile birliği sözleşmeliye yok

Kamuda en çok personele sahip olan Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) sözleşmeli öğretmenler ile kadrolu öğretmenler arasında statü farklarından kaynaklı ciddi sorunlar yaşanmaya devam ediyor.

Milli Gazete'den Mehmet Fahri Özkan'ın haberine göre, aynı okulda ders verip, aynı öğretmenler odasında oturmalarına rağmen statü farkları ile ayrım gözler önüne seriliyor. Kadrolu öğretmenlerin statülerinden kaynaklı haklarından olan aile birliği hakkından sözleşmeli öğretmenler faydalanamıyor.

Kamu kurumlarında sözleşmeli personellik ile ilgili sorunlar, çalışan personelleri perişan ediyor. Kamuda en çok personele sahip olan Milli Eğitim Bakanlığı’nda sözleşmeli öğretmenlerin ve kadrolu öğretmenlerin arasındaki statü farkı ile yaşanan sorunlar derinleşmeye devam ediyor.

KADROLU ÖĞRETMENİN HAKKI AMA

Kadrolu öğretmenlerin statülerinden dolayı olan haklarından birisi olan aile birliği hakkından sözleşmeli öğretmenler faydalanamıyor. Aynı okulda, aynı öğretmenler odasında farklı statüler ile çalışan sözleşmeli öğretmenler aile birliği hakkına sahip olmadıkları için aileleri ile buluşamazken, isteğe bağlı yer değişimi için başvuru yapsalar dahi sağlık sebepli değişim haricinde hiçbir değişim istekleri kabul edilmiyor. Kadrolu öğretmen iş çıkışında ailesi ile birlikte zaman geçirebilirken, sözleşmeli öğretmen ise ailesinden uzak hayatına devam etmekte.

NAKİL İSTEĞİ NADİREN KABUL EDİLENLER İSE UZAKTA ÇALIŞIYOR

Nadiren isteğe bağlı nakil işlemlerinin kabul edildiği durumlarda ise sözleşmeli öğretmenler ailesinden uzakta bir ilçede mesleklerini gerçekleştiriyor ve günde yüzlerce kilometrelik yol gitmek zorunda kalıyor. MEBBİS’te kayıtlı olan kadrolu öğretmen sayısının 774 bin 536, sözleşmeli öğretmen sayısının 114 bin 1 olduğunu açıklayan MEB Bakanı Mahmut Özer, Aralık ayında da 15 bin sözleşmeli atamanın gerçekleştirileceğini hatırlattı.

KADROYA GEÇİLSE BİLE SORUNLAR DEVAM EDİYOR

Sözleşmeli öğretmenler statü farkı nedeniyle birçok hak gibi aile birliği hakkından yararlanamayarak ailesinden uzakta olmak zorunda bırakılıyor. Statü farkları nedeniyle yaşanan atama ve yer değiştirme sorunlarında adil bir düzenleme gerektiğini belirten eğitimciler, sözleşmeli ile kadrolu öğretmen arasındaki statü farkı ile ciddi farkların ortaya çıktığını, sözleşmeli öğretmenlerin 3+1 yıl tamamladıktan sonra kadroya geçiş işlemi yapıldıktan sonra bile sorunlarının devam ettiğini kaydetti.

11-11-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş