Arama sonuçları

Atama bekliyorlar: 20 bin atamadan yalnızca 288’i beden eğitimi öğretmenlerine ayrıldı

Atama bekliyorlar: 20 bin atamadan yalnızca 288’i beden eğitimi öğretmenlerine ayrıldı

İlkokullarda kendilerine kadro açılmayan beden eğitimi öğretmenleri, uzmanlıklarına uygun bir biçimde öğrencilerine kavuşmak istiyor. Öğretmenler beden eğitimi dersinin boş ders olarak görülmesine karşı çıkıyor.

Cumhuriyet’ten Sena Tufan’ın haberine göre, beden eğitimi öğretmenleri, ilkokullarda görev almadıkları için uzmanlık gerektiren beden eğitimi derslerine sınıf öğretmenleri giriyor. Beden eğitimi öğretmenleri, sınıf öğretmenlerinin beden eğitimi ve spor dersleri hakkında yeteri kadar bilgi ve donanıma sahip olamayacağını söylüyor. Öte yandan beden eğitimi öğretmenleri, geleceğin başarılı sporcularının küçük yaşlarda ancak kendilerinin uzmanlığıyla keşfedilebileceğini söylüyor. Eylül ayında yapılan 20 bin öğretmen atamasının ise yalnızca 288’i beden eğitimi öğretmenlerine ayrıldı.

"FIRSAT EŞİTLİĞİ" VURGUSU

Beden Eğitimi Etkinlik Platformu adına Cumhuriyet’e konuşan beden eğitimi öğretmeni Öznur Yücel, sporun sağlıklı bir yaşam için alışkanlık haline getirilmesi ve uluslararası organizasyonlarda daha fazla başarı elde edebilmek için beden eğitimi ve spor öğretmenlerinin ilkokul döneminden itibaren derslere girmesini talep ettiklerini söyledi. 

BOŞ DERS OLARAK GÖRÜLÜYOR 

Beden eğitimi derslerini bu alanda eğitim almış öğretmenlerin vermesi gerektiğini belirten Yücel şu ifadeleri kaydetti: Bizim derslerimiz boş ders olarak görülüyor. Bir başka örnek ise, milli bayramlar gibi tören hazırlığı gerektiren işlerde ezber için bizlerin dersi kullanılıyor ve çocuklar beden eğitiminden mahrum bırakılıyor. Oysa ilkokullarda işlenmesi gereken beden eğitimi ve oyun dersinin süresi 5 saat. Bu süreler bizlere tanınırsa çocuklarımızı başarılı bir şekilde eğitebiliriz. 

"AÇIK, UZMANLARLA KAPATILMALI"

Yücel, beden eğitimi öğretmenlerinin taleplerini şöyle sıraladı: 

*İlkokullardaki beden eğitimi dersine, özel okullarda olduğu gibi beden eğitimi ve spor öğretmenleri girmeli. 

*2-8 bin civarı norm açığımız varken bu açık ücretli öğretmenlerle değil, alanın uzmanı öğretmenlerle kapatılmalı. 

*Azalan kontenjan sebebiyle 75-80 gibi yüksek puanlarla açıkta kalıyoruz, çocuklarına kavuşmak isteyen binlerce öğretmen bu yanlıştan dönülmesini bekliyor. 

*Spor bakanı Mehmet Kasapoğlu 2019 yılındaki yaptığı açıklamada ‘İlkokullardaki Beden Eğitimi dersine Beden Eğitimi öğretmenlerinin girmesi için çalışmalarımızı yürütüyoruz’ demişti. Bu bağlamda verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz.

16-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş