Arama sonuçları

Bakan Kasapoğlu yurtlardan çıkarılan öğrencilere ‘müsterih olun’ dedi

Bakan Kasapoğlu yurtlardan çıkarılan öğrencilere ‘müsterih olun’ dedi

Üniversitelerde uzaktan eğitim kararı alınarak, KYK yurtlarına depremzedelerin yerleştirileceği açıklamasının ardından yurtlarda kalan öğrencilerin eşyaları toplanmıştı. Depremden mağdur olanlar için alternatif barınma olanaklarının bulunabileceğini ve üniversitelerin açılmasını hem eğitimciler hem de siyasiler dile getirdi hem de öğrenciler  yurtlardan çıkarılmalarını eleştirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cebeci Yurt Koordinasyon Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısına bu konuya değindi. Kasapoğlu, bakanlık tesislerinin, spor tesisleri, gençlik merkezlerinin yurt ve kamplarının ilk andan itibaren milletin emrinde olduğunu dile getirdi.

300 BİN VATANDAŞ TESİSLERİMİZDE

"An itibarıyla 200 bine yakın vatandaşımızı tesislerimizde, tüm ihtiyaçlarını da karşılamak suretiyle misafir ediyoruz" diyen Kasapoğlu, yurtların ülke genelindeki boş kapasitesinin öncelikli değerlendirilmesinin söz konusu olduğunu vurguladı. Hem depremzedelerin en güçlü şekilde bağrına basacak hem de hiçbir öğrencileri asla mağdur etmeyecek planlamanın gerçekleştirildiğine dikkati çeken Kasapoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

ÖĞRENCİLERİMİZ MÜSTERİH OLSUNLAR

"160 bine yakın kapasiteyi değerlendirme amacıyla bir plan yaptık. Öğrencilerimiz müsterih olsunlar. Tüm öğrencilerimizi, depremzedelerimizle birlikte yurtta olma noktasında planlamayı en güçlü şekilde yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Hiçbir gencimizin mağdur olmasına müsaade etmedik bundan sonra da etmeyeceğiz. Bazı illerde 2 bin, bazı illerde 5 bin kişilik kapasitemiz mevcut. Önceliğimiz, boş kapasitelerin doldurulması. Bununla birlikte hem öğrencilerimizin hem de depremzedelerimizin eş güdümlü şekilde aynı çatıda olmasını sağlamayı planlıyoruz. Hiçbir zaman odağımızı kaybetmeyeceğiz. İyilik yapmayan, elinden gelmeyen, insanların moralini, manevilatını kıran seslere de asla kulak vermeyeceğiz. İyiliğe ve dayanışmaya odaklanacağız. Bu zorlu süreçte ihtiyaçları gidermeye, yaraları sarmaya çalışacağız. Cumhurbaşkanımızın ısrarla vurguladığı gibi gün birlik günü gün baraberlik günü ve bu anlamda el ele verme günü. Rabbim, dirlik ve düzenimize, devletimize ve milletimize zeval vermesin."

13-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş