Arama sonuçları

Bakan Özer: Yıl sonuna kadar tüm köy okullarını açacağız

Bakan Özer: Yıl sonuna kadar tüm köy okullarını açacağız

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Halk Eğitim Merkezleri'nde yılın ilk üç ayında 4 milyon vatandaşa ulaştıklarını belirtti. AK Parti'den Ordu milletvekili adayı gösterilen Özer, Altınordu Belediyesi'ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Aşkın Tören'den çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Özer, ziyaret sonrası gazetecilere, Altınordu Belediyesi'nin sadece halka hizmet değil, Milli Eğitim Bakanlığı'nın en önemli paydaşı olma bağlamında da teşekkürü hak ettiğini söyledi.

Özer, Altınordu Belediyesi'nin gerek okulların altyapısının, kütüphanelerin, laboratuvarların güçlendirilmesi gerekse de arsa temininde Milli Eğitim Bakanlığı'nın en önemli paydaşlarının başında yer aldığını ifade etti.

Özer, belediyenin altyapı hizmetinin ötesinde kültür, sanat, istihdamla ilgili çok önemli açılımları olduğuna işaret ederek, şöyle dedi: "Özellikle kadınların istihdama katılmaları, kadın kooperatifleriyle ilgili projelerini görmekten büyük mutluluk duydum. Diğer taraftan gastronomi, özel eğitimle ilgili eğitimin farklı alanlarında belediye olarak halka hizmet götürme sevdalısı olduğunu görmekten de büyük mutluluk duydum."

HAYAT BOYU EĞİTİM

Bakanlık olarak sadece eğitim çağı nüfusuna eğitim vermekle kalmadıklarını, 18 yaş üzeri vatandaşlara da hayat boyu öğrenme stratejisi kapsamında yaşam becerilerini güçlendirmek ve istihdam edilebilirliklerini artırmak için destek sunduklarını anlatarak, bunu da Halk Eğitim Merkezleri ile Olgunlaşma Enstitüleri aracılığıyla yaptıklarını aktardı.

Özer, Türkiye'deki yaklaşık bin Halk Eğitim Merkezinde 2022 yılındaki hedeflerinin her ay 1 milyon vatandaşa eğitim hizmeti sunma olduğunu belirtti. Özer, "Daha önceki seneler yaklaşık 3-4 milyon vatandaşımıza erişilirken 2022 yılında çıtayı çok yükseltmiştik, 1 milyon vatandaşımıza erişmeyi hedef olarak koymuştuk" dedi.

"HEDEFİMİZİ TUTTURDUĞUMUZ GİBİ BUNUN ÇOK DAHA ÜZERİNE ÇIKTIK"

Geçen yıl sonunda 13 milyon vatandaşa ulaştıklarını bilgisini veren Özer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yani hedefimizi tutturduğumuz gibi bunun çok daha üzerine çıktık. Buradaki en önemli konu bu hizmet alanlarının yüzde 70'inin kadın olması. Kadınlar özellikle istihdam edilebilirliğe yönelik kursları aldıkça istihdama katılımıyla ilgili çok önemli destek sağlayan Halk EğitimMerkezleri bu fonksiyonunu çok daha artırarak devam etmeye çalışıyor. 2023 yılında da bu hedefimiz devam ediyor ve üç ayın sonunda, mart ayının sonunda, ilk üç ayda 4 milyon vatandaşımıza ulaştık. Yani 1 milyonun üzerine çıktı. Bu kapasiteyi tüm Türkiye'de yaygınlaştırmak istiyoruz, bunu niçin anlatıyorum? Kıymetli Başkanı'mın da bu bağlamda çalışmalarının olduğunu gördüm."

Özer, Ordu'daki Halk Eğitim Merkezlerinin kapasitesinin yeterli olduğunu düşünmediğini dile getirerek, şöyle dedi: "Yani kullanılan usta öğretici anlamında da çok daha gelişme gösterebilme kapasitesi olan bir alan onun için Ordu'da, Altınordu'da, Fatsa'da, Ünye'de, Gürgentepe'de, Perşembe'de, Akkuş'ta tüm ilçelerde özellikle kadınlarımızın Halk Eğitim Merkezleri'nden yararlanmasıyla ilgili bir seferberlik başlatacağız."

19-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş