Arama sonuçları

Bakan Selçuk: 12. sınıflar YKS'de sadece birinci dönemden sorumlu

Bakan Selçuk: 12. sınıflar YKS'de sadece birinci dönemden sorumlu

Bakan Selçuk: 12. sınıflar YKS'de sadece birinci dönemden sorumlu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) sorulacak soruların müfredat kapsamıyla ilgili güncellemeye gitti.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, ÖSYM Başkanlığına YKS için soru hazırlamada dikkate alması gereken müfredat kapsamını güncelleyen yazıyı gönderdi.

BAKAN SELÇUK: 12. SINIFLAR YKS'DE SADECE BİRİNCİ DÖNEMDEN SORUMLU

Buna göre, YKS'de üniversite adayları, 9, 10 ve 11'inci sınıf müfredatlarına ek olarak 12'nci sınıf öğretim programlarının sadece birinci döneminden sorumlu olacak.

BAKAN SELÇUK AÇIKLAMA YAPTI

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, 2020 YKS'ye girecek olan adayların 9., 10., 11. sınıf müfredatları ile 12. sınıfın birinci döneminden sorumlu olduklarını söyledi.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Bakan Selçuk, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"YKS'ye hazırlanan öğrencilerimiz de rahat olsunlar. 

YÖK ve ÖSYM Başkanlığımız ile koordineli bir şekilde tüm önlemleri alıyoruz.

Buna göre 12. sınıf öğrencilerimiz; 9., 10., 11.sınıf müfredatlarına ek olarak 12. sınıf derslerinin sadece birinci döneminden sorumlu olacaklar."

MEZUNLARI DA KAPSIYOR

Bu durum sadece lise son sınıf öğrencilerini değil, sınava girecek mezunlar için de geçerli,

NE OLMUŞTU?

Yaklaşık 2.5 milyon adayın katılacağı 20-21 Haziran tarihinde yapılacak YKS, YÖK'ün kararıyla 25-26 Temmuz tarihine ertelenmişti. Adayların en çok merak ettiği ise YKS sorularının kapsamı olmuştu. Liseye Geçiş Sınavı'nda (LGS) öğrenciler sadece birinci dönem müfredatından sorumlu olunca adaylar da YKS için bunun geçerli olup olmadığını merak ediyordu. Bu konu Bakan Selçuk'un açıklamalarıyla netleşmiş oldu.

27-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş