Arama sonuçları

Bakan Tekin açıkladı: Müfredat değişikliğiyle ders saatleri azalacak mı?

Bakan Tekin açıkladı: Müfredat değişikliğiyle ders saatleri azalacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredat değişikliği için sona gelindiğini açıkladı. Peki ders saatleri azalacak mı? Kabine toplantısının ardından Tekin, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tekin, müfredat değişikliği için çalışmaların sürdüğünü, müfredatta sadeleştirme olacağını belirterek, şöyle dedi:

“Ders sürelerinde kısalma olmayacak. Sadeleştirme müfredatta olacak. Yeni müfredat ile ilgili açılmalarda sona yaklaştık. Bir dahaki Kabine toplantısına kadar müfredat değişikliğinin detaylarını paylaşacağız.”

TEKRAR EDEN KONULAR

Tekin daha önce yaptığı açıklamalarda da müfredat değişikliğinin de tüm sınıfları kapsayacak şekilde yapılacağını belirterek, şöyle demişti:

“Yapılacak değişiklikle çocuklarımıza gereksiz, düzeylerinin üzerinde bilgi yüklemesi yapmayacağız, derslerin tamamında sadeleşme olacak. Tekrar eden konular var. Özetle şöyle açıklayayım; tekrar eden konular var. İlkokul, ortaokul, lisede tekrar eden konular mevcut. Hemen hemen tüm kademelerde tekrar eden konular, kazanımlar var. Öncelikle bunları sadeleştirmek veya çıkartmak üzerine çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz.”

 

06-12-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş