Arama sonuçları

Barınma sorununu çözemeyen üniversiteli kayıt donduruyor

Barınma sorununu çözemeyen üniversiteli kayıt donduruyor

Yükseköğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin yaşadığı sorunların başında barınma geliyor. KYK yurtları çıkmayan öğrenciler özel yurtlar ve ev kiralarının yüksekliğinden şikayetçi. Bu yıl üniversiteli olmasına rağmen barınma sorununu çözemeyen öğrenciler ya kayıt yaptırmıyor ya da kayıtlarını donduruyor.

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu yurt ücretlerinin belli bir kurala göre artması gerektiğini söyleyerek, şunları dile getirdi:

ARTIŞIN KURALI OLMALI

“ TEFE-TÜFE toplanıp ikiye bölünüp yüzde 5 eklenmeli. 1.000 liralık yurt, bir sonraki yıl hesabına göre ortalama 1.200 olmalı. Buna uyan hemen hemen kimse yok. Öğrenciler bu tablo karşısında çaresiz kalınca kayıt dondurmaya yönelir zaten... Burada öğrencilere bir uyarıda da bulunmak gerekir. Ev tutanlar da mutlaka kira kontratına ‘Pandemi veya başka nedenlerden dolayı kamu otoritesi kapanma gerçekleştirirse bu sözleşme o ayın sonunda feshedilir’ maddesi ekleyin” dedi. 

Türkiye gazetesinin haberine göre İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa da fiyatların yükseldiğini belirterek, sahte ilanlar konusunda aileleri ve gençleri şöyle uyardı: “İstanbul’un göbeğinde düşük rakamla yazılan yerlere dikkat edin. Evi önce gidin görün. İnternet üzerinden görsellere kanıp para göndermeyin. Bir evi 22 kişiye satan kişiyle karşılaştım.”

 

20-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş