Arama sonuçları

Boğaziçi: Fakülteler bölündü, tepkiler yüzünden İİBF’yi kapatamadılar

Boğaziçi: Fakülteler bölündü, tepkiler yüzünden İİBF’yi kapatamadılar

Boğaziçi Üniversitesi Senatosu bazı fakültelerin bölünmesine ve dağıtılmasına karar verirken, kapatılacağı duyurulan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) kararından vazgeçildi. Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği Kurulu (ÖTK) yaptığı açıklamada bugün toplanacak Boğaziçi Üniversitesi Senatosu’nun bazı fakültelerin bölünmesinin ve dağıtılmasının gündeme geleceğini duyurmuştu. Bu toplantıda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin (İİBF) kapatılacağı bilgisine de yer verilmişti. Ancak öğrenci, akademisyen ve mezunların tepkileri bu kararın alınmasını engelledi.

BÖLÜNME VE DAĞITILMA KARARI

Bugün toplanan senatoda bazı fakültelerin bölünmesine ve dağıtılmasına karar verildi. medyascope.tv haberine göre Fen Bilimleri Fakültesi ikiye bölünürken yeni fakülte yapılan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun da (UBYO) bölünmesine karar verildi. Bölünen kısımlar Fen Bilimleri Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin alt bölümleri olarak dağıtıldı.

Boğaziçi Üniversitesi’nden fakültelerin bölünme kararına tepki gösteren çok sayıda öğrenci, okulun bahçesinde toplanarak kararı protesto etti.  Öğrenciler ellerinde “Fakültelerimize dokunma” pankartlarıyla okul bahçesinde eylem yaptı.

 

20-12-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş