Arama sonuçları

Depremzede ailelere 'yuva' çocuklara ise 'okul' oldu

Depremzede ailelere 'yuva' çocuklara ise 'okul' oldu

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenerek, Erzurum Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nde misafir edilen depremzedelerin çocukları, sunulan hizmetle aynı çatı altında eğitim görme fırsatı da buluyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden Erzurum'a gelen 6 bin 29 kişi, kentte Valilik ve AFAD koordinesinde kurumların misafirhaneleri ile yurtlarda konaklıyor.

KAPILARINI AÇTI

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ülke genelindeki 8 Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nden biri olan Erzurum Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü, 2011'deki Van depreminde olduğu gibi 11 ili etkileyen depremlerin ardından da kapılarını afetzedelere açtı.

Sosyal market, kantin, oturma salonları, şark köşesi, çocuklar için oyun alanları ve ana okulu bulunan enstitüde 283 depremzede misafir ediliyor.

"DAHA İYİ BİR HİZMET İÇİN TALEPLERİNİ BEKLİYORUZ"

Erzurum Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Müdür Yardımcısı Necmi Atalay, AA muhabirine, depremzedelerin rahat etmesi için tüm imkanların seferber edildiğini söyledi.

Afetzedeler için enstitünün hazır hale getirildiğini ifade eden Atalay, şu an 283 depremzedeye hizmet verdiklerini belirtti.

Atalay, kapasitesinin 527 olduğunu, bu sayının çocuklarla 600'e de çıkabileceğine işaret ederek, şöyle dedi: "Birinci kademe okullarımızı ve sınıflarımızı açıyoruz. Ana sınıfımızı açtık. Buradaki kardeşlerimize aile ortamı rahatlığı sunabilmek için tüm birimlerimizle, çalışanlarımızla ve idari personelimizle depremzede kardeşlerimizin emrindeyiz. Ortaokul ve lise öğrencilerimizi de taşımalı eğitimle okullarımıza yerleştirdik. Burada daha iyi bir hizmet alabilmeleri için taleplerini bekliyoruz."

27-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş