Arama sonuçları

Depremzede öğrencilere 'sınavsız üniversite' hakkı çağrısı

Depremzede öğrencilere 'sınavsız üniversite' hakkı çağrısı

Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu Dr. Levent Uysal, 6 Şubat depremlerinden zarar gören üniversite adaylarına sınavsız veya özel artı kontenjanlarla yüzde 100 burslu yükseköğrenim olanağı sağlanması gerektiğini belirtti.

Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, büyük afetin etkilediği diğer bir konu olan eğitimle ilgili çağrıda bulundu. 

ZOR KOŞULLAR ALTINDALAR

Deprem bölgesindeki üniversite adaylarının son derece zor koşullarda olduğunu hatırlatan Uysal, şu görüşleri aktardı:

"Bu evlatlarımızın üniversiteye hazırlanma gibi bir şansı kalmadı. Evleri, okulları yerle bir oldu. Ailelerinden, yakın arkadaşlarından vefat edenler ve kayıplar oldu. Ruhsal olarak da büyük yıkım yaşadılar. Konsantrasyonları tamamen ortadan kalkmış durumda. Dolayısıyla böyle bir ortamda üniversite sınavına hazırlık gibi bir motivasyonları tamamen ortadan kalktı. 

Burada bir çağrıyı da diğer vakıf üniversitelerimize yaparak seferberlik başlatmak ve el ele vererek, depremzede üniversite adaylarına özel olarak açıklanacak, gerekirse sınavsız yerleşilebilecek yüzde 100 burslu artı kontenjanlar sunmayı teklif ediyorum. Böylece tüm öğrencilerimizin eğitimlerine destek olalım. Vakıf üniversitelerine ve YÖK'e sesleniyorum; vakıf üniversitelerine, 6 Şubat depremlerinde zarar gören üniversite adayı öğrencilerimize gerek özel, gerekirse de sınavsız da yerleşilebilecek, yüzde 100 burslu, ekstra kontenjan verilsin. Bizler de bu evlatlarımıza, ücretsiz bir eğitim sunma kaydıyla yükseköğrenim olanağı sunalım. Bu bizim milletimize en büyük borcumuzdur."

24-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş