Arama sonuçları

Desteci: 14 Mayıs'tan sonra gençlere yatırımlar daha da artacak

Desteci: 14 Mayıs'tan sonra gençlere yatırımlar daha da artacak

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 14 Mayıs'tan sonra hem eğitime hem gençlere olan yatırımların daha da artacağına inandığını söyledi. Destici, Anadolu Üniversitesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen Gençlik Buluşmaları Eskişehir İftarı'nda, kente toplu açılış töreni için geldiğini söyledi.

Kendisini gençlerle yapılan iftar programına davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Destici, bir Eskişehirli olarak memleketinin üniversitesinde gençlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde başladığı okul hayatını Ankara'da tamamladığını, ortaöğretimde öğretmen, üniversitede akademisyen olarak çalıştığını aktaran Destici, şöyle dedi:

GENÇLERE YATIRIMLAR YAPILDI

"Sayın Cumhurbaşkanımızın döneminde hem Başbakanlığı döneminde hem Cumhurbaşkanlığı döneminde hem eğitime öğretime hem de gençlerimize, çocuklarımıza pek çok alanda olduğu gibi çok önemli ve kıymetli yatırımlar yapıldı. Özellikle üniversite sayımızın ciddi bir şekilde artması, ilköğretim, ortaöğretim ve lisede özellikle donatı anlamında okullarımızın yenilenmesi, dersliklerimizin artırılması, teknolojik anlamda okullarımızın altyapısının desteklenmesi, ortaokul ve lise talebelerine kitapların bedava verilmesi; bunlar hemen bir çırpıda aklımıza gelen ve söyleyebileceğimiz şeylerdir."

"BİR ELİNDE KUR'AN-I KERİM, BİR ELİNDE DE BİLGİSAYAAR OLAN BİR GENÇLİK"

Bir eğitimci olarak gençler adına Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şükranlarını sunduğunu anlatan Destici, "İnanıyorum ki 14 Mayıs'ı inşallah zaferle geçeceğiz. Bundan sonra hem eğitime hem siz gençlerimize olan yatırımlar daha da artacaktır" ifadesini kullandı.

Destici, BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun, "Bir elinde Kur'an-ı Kerim, bir elinde de bilgisayar olan bir gençlik arzu ediyoruz" sözünü hatırlattı.

NASIL BİR GENÇLİK İSTENİYOR?

Salondaki gençliğin, onun ve kendilerinin arzu ettiği gençlik olduğuna inandığını vurgulayan Destici, şöyle konuştu:

"Sizler hem inancınıza hem kültürünüze sahipsiniz. Hem de çağın getirdiği bütün bilimle de ilimle de teknolojiyle de donanıyorsunuz. İşte bu donanımda da çağı yakalama konusundaki bütün bu imkanların seferber edilmesinde de Sayın Cumhurbaşkanımızın ve başında bulunduğu hükümetlerin büyük gayretlerine şahit olduk ve kendilerine bu konuda bir kere daha teşekkür ediyorum. Sizlerle bir iftar sofrasında kısa da olsa bir hitap etme şansı bulduğum için çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Sizlere bir kere daha teşekkür ediyorum. Gelecek sizsiniz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle de 'Z kuşağı' değil, biz 'TEKNOFEST kuşağı', biz 'Türkiye kuşağı', 'Türkiye Yüzyılı kuşağı' olarak sizleri görüyoruz. İnşallah bu şekilde de yürüyeceğinize de eminiz."

19-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş