Arama sonuçları

Din dersi baskısı: Öğrencilerin en az yüzde 25’i bu dersleri seçecek

Din dersi baskısı: Öğrencilerin en az yüzde 25’i bu dersleri seçecek

Okullarda ders seçimlerine başlandı. MEB’in öğretmenlere, öğretmenlerin de öğrencilere din dersi baskısı yaptığı öğrenildi. Cumhuriyet'yen Sena Tufan'ın haberine göre, okulların yarıyıl tatiline girmesinin ardından 2. dönem için derslerin belirlenmesine ve seçilmesine başlandı. 16 Ocak-10 Şubat tarihleri, öğrencilerin seçmeli derslerini seçmesi için belirlendi. 

OKUL İDARECİLERİNE YAZI GİTTİ

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından, okul idarecilerine “öğrencilerin en az yüzde 25’i bu dersleri seçecek” şeklinde mesajlar atılarak baskı uygulandığı öne sürüldü. Okullara gönderilen Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül imzalı resmi yazıda,  “Peygamberimizin hayatı”, “Kuranı-kerim” ve “Temel Dini Bilgiler” derslerinin, öğrencilerin istekleri dışında seçilip ders programlarına eklendiği ve bu derslerin seçtirilmesi için baskı uygulandığı iddia edildi. 

"LAİKLİKTEN UZAKLAŞILIYOR"

Eğitim Sen Genel Sekreteri İkram Atabay, okullardaki dinselleşme faaliyetlerine son verilmesi gerektiğini söyleyerek “Türkiye’nin eğitim sistemi laik eğitim anlayışından hızla uzaklaşıyor” tepkisini gösterdi.

23-01-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş