Arama sonuçları

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Öğrenciler ders aralarında camilere gelsin

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Öğrenciler ders aralarında camilere gelsin

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıların birtakım siyasi, politik, ekonomik, pragmatik ve hatta sosyokültürel arka planı olduğunu belirtti. Erbaş, Antalya'daki Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Eğitim ve Sosyal Tesisi'nde düzenlenen "42. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'nın açılışında konuştu.

SALGIN ÖNCESİNDEKİ GİBİ

İnsanlığın yaşadığı zor süreçte camilerin mahzun kaldığına değinen Erbaş, şöyle dedi: "Şimdi camilerimizi salgın öncesi dönemden daha canlı ve coşkulu hale getirmek için var gücümüzle çalışmamız lazım. Camilerimizi salgın öncesinden daha fonksiyonel, coşkulu, daha dolu hale getirmemiz gerekiyor. Toplumun en önemli üç unsuru çocuk, genç ve aile. Bunlar sağlam olursa toplum sağlam olur. Gençlerimiz için özellikle üniversite camilerimiz sıcak yuva olsun. Ders aralarında gelsinler camilerimizin içinde kitap okusunlar. Camilerimizi kitaplarla zenginleştirelim. Dinlensin, dua etsin, arkadaşlarıyla sohbet etsinler."

RAMAZAN İÇİN ÖZEL HAZIRLIK

Erbaş, bu seneki ramazan için özel bir hazırlık yapılmasını isteyerek, başta camiler olmak üzere televizyon, radyo ve sosyal medya mecralarında, hayatın her noktasında nitelikli, kaliteli ve etkin programlar yapabilmek için plan ve programların şimdiden oluşturulması gerektiğini belirtti.

30-01-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş