Arama sonuçları

Doğa Koleji’nin hedefi yurtdışında okul açmak

Doğa Koleji’nin hedefi yurtdışında okul açmak

Doğa Koleji’nin bu yıl 16. kez düzenlediği t-MBA Zirvesi'nde iş dünyasının önde gelen şirketlerinin üst düzey yöneticileri (CEO) gençler ile bir araya geldi. Doğa Koleji'nden yapılan açıklamaya göre, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda "Sürdürülebilir liderlik" temasıyla düzenlenen 16. Doğa Koleji t-MBA Zirvesi, Türkiye'den önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşti.

Zirvenin açılışında konuşan Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Can, Doğa markasını yurt dışına taşıyacaklarını belirtti. Can, "Birkaç aydır mesaimin önemli bir kısmını Londra'da geçiriyorum. Bunun da sebebi artık Doğa'yı yurtdışına taşımak. Yakın bir zamanda önce İngiltere, sonrasında da başka Avrupa ülkeleri ile yurtdışı büyümeyi başlatmış olacağız" dedi.

AKADEMİK VE SPOR BAŞARISI

Doğa'nın akademik başarılarıyla öne çıktığını kaydeden Can, bu başarıların yanı sıra öğrencilerin kodlamadan satranca, yüzmeden hentbola tüm spor branşlarında da başarıdan başarıya koştuğunu anlattı. Can, 20 yılda takım sporlarında 6 dünya şampiyonluğu, 49 Türkiye şampiyonluğu; satrançta da bir dünya şampiyonluğu ve 74 Türkiye şampiyonluklarının bulunduğunu belirtti.

Doğa Koleji İcra Kurulu Üyesi Gökhan Alpözü de gelenekselleşen bu büyük amfi dersinin, Kovid-19 sebebiyle en son 2019'da yüz yüze yapıldığını anımsatarak, şunları aktardı: " Doğa Koleji eğitim serüveninde sadece bilgiye ve ezbere dayalı, klasik eğitim kalıplarına karşı durmuş, okul öncesinden liseye özgün ve özgür eğitim modelleriyle sektörünün lideri olmuştur. t-MBA bunun en güzide örneği, adeta bizim gururumuzdur."

SÜRDÜREBİLİRLİK VE GELİR EŞİTSİZLİĞİ

Doğa Koleji Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Prof. Dr. Remzi Sanver, sürdürülebilirlik için gelir eşitsizliğine karşı çıkılması gerektiğine vurgu yaptı. Renault Mais Üst Yöneticisi Berk Çağdaş, iş hayatında ve özel hayatta karşılaşılabilecek sorunların çoğunun iletişimsizlikten kaynaklandığını kaydederek, şu görüşleri dile getirdi: "Kendi yolculuğunuz kendinizin farkında olmakla başlar. Herkes tıp yaz diyordu. Ben tıbbı kazandım ve hayatımın en kötü yılını geçirdim. Tüm itirazlara rağmen İTÜ Endüstri Bölümü'nü kazandım. İlk kayıt yaptırdığım günü unutmuyorum harika bir başlangıç yaptım. O farkındalık beni doğru bir yola getirdi."

MERAK ETMENİN ÖNEMİ

Eti Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Polatoğlu, herhangi bir alanda başarılı olmaya engel olan şeylerden bir tanesinin konuya farklı yönlerden bakamamak olduğunu belirtti. Polatoğlu, şöyle dedi: "Bu meziyeti kazanmak için insanın çok meraklı olması lazım merak sayesinde insan çok farklı bir deneyim elde edebilir. Bu aynı zamanda büyük bir mücadele gerektiriyor. Fiziksel ve zihinsel olarak çalışmanız lazım. Bunu bir yakıt olarak gördüm. Aynı arabalara konan benzin ya da elektrik şarjı gibi. İnsanın özel merakları da önemli. Spor sanat edebiyat bu konuda Doğa Koleji size imkanlar sağlıyordur. Bunları geliştirin. Çünkü başarının anahtarı zengin bir altyapıdır."

LC Waikiki e-Ticaret Genel Müdürü Ömer Barbaros Yiş, hayatında yaşadığı değişimlerin kendinde yarattığı etkilerden bahsetti. Vodafone İcra Kurulu Üyesi Levent Gemici, iş dünyasında "merak etmenin" önemine değindi. Yemeksepeti Üst Yöneticisi Mert Baki, bu kadar genç bir MBA sınıfına ilk kez sesleneceğini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

GIDALAR İSRAF EDİLİYOR

"Dünyanın büyük bir bölümünde insanların geliri 2 doların altında. Dünyada hava sıcaklıkları giderek yükseliyor. Gıda alanında çalıştığımız için bu konuda projeler yapıyoruz. Açlık büyük bir sorun ama aslında gıda sektörü karbon ayak izinin 4'te birini oluşturuyor. Gıdaların 3'te biri israf ediliyor bu çok önemli bir sorun. Bu konuda insanları bilinçlendirmeyi istedik. 3 yıldır karbon ayak izini dengeliyoruz. Pek çok çalışma yürütüyoruz. Doğum gününde kullanıcılar için iyi ki doğdun videosu yaptık ve yemeksepeti ormanlarında fidan diktik."

06-05-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş