Arama sonuçları

DSÖ, deprem için en yüksek seviyede 'acil durum' ilan etti

DSÖ, deprem için en yüksek seviyede 'acil durum' ilan etti

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, binlerce yurttaşın yaşamını yitirdiği Türkiye ve Suriye’nin kuzeybatı bölgelerinde etkili olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle en yüksek seviye olan ‘3. Seviye Acil Durum’ ilan ettiklerini duyurdu.

BirGün'de yer alan habere göre, Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye ve Suriye’de binlerce yurttaşın hayatını kaybettiği deprem nedeniyle ‘3. Seviye Acil Durum’ ilan edildiğini açıkladı.

DSÖ Avrupa Direktörü Dr. Kluge, dün gerçekleşen DSÖ Yönetim Kurulu’na Türkiye ve Suriye depremi ile ilgili bilgilendirme sunumunda yaptığı açıklamada, “Kendi hayatları tehlikedeyken müdahale eden Gaziantep'teki saha ofisimizdeki DSÖ personeli de dahil olmak üzere ilk müdahale ekiplerini takdir ve takdirle karşılıyorum” dedi.

Kluge, DSÖ Avrupa’nın ekiplerinin Gaziantep, Ankara ve İstanbul’da faaliyet gösterdiğini belirterek “Hayat kurtarmak için dikkate değer bir müdahale operasyonu başlatan Türk yetkililerini takdir ediyorum. Muazzam bir dayanışma gösteren Üye Devletlere teşekkür ederim. Uluslararası toplumu desteğini artırmaya devam etmeye, Türkiye Hükümeti ve DSÖ ile tam koordinasyon sağlamaya davet ediyorum” diye konuştu.

DSÖ’nün 3. Seviye Acil Durumu, en yüksek acil durum olarak değerlendirilmektedir ve DSÖ’nün kurum çapındaki varlıkların seferber edilmesi anlamına geliyor.

08-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş