Arama sonuçları

Eğitimcilerden Bakan Tekin'e karne: Cemaatlere destek: 100, Laik eğitim: 0

Eğitimcilerden Bakan Tekin'e karne: Cemaatlere destek: 100, Laik eğitim: 0

20 milyona yakın öğrenci karne aldı. Eğitim-Sen de Bakan Yusuf Tekin için karne hazırladı. Cemaat ve tarikatlara destekten 100, laik eğitimden 0 puan veren öğretmenler, Tekin’i sınıfta bıraktı. Cumhuriyet’te yer alan habere göre, öğrencilere dün karneleri dağıtılırken Eğitim-Sen de Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e bakanlığın önünde düzenlenen basın açıklamasıyla karne verdi.

Eğitim-Sen Genel Merkezi, sendikanın Ankara şubeleri ile Veli-Der’in ortak düzenlediği basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

YAPISAL SORUNLARA ÇÖZÜM YOK

“Bakanlığın eğitimin yapısal sorunlarına yönelik çözüme dayalı politikalar geliştirme derdi yoktur. MESEM projesiyle yoksul halkın çocukları patronların önüne ucuz işgücü olarak atılıyor. Eğitimi dinselleştirme ve ticarileştirme uygulamaları hayata geçirilmeye devam ediyor. ÇEDES kapsamında atılan adımlar laik eğitim anlayışına açıktan bir meydan okuma anlamına gelmektedir.”

Açıklamada, Meclis’te bakanlık bütçesi görüşmesi sırasında Tekin’in “Tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam edeceğiz” sözleri hatırlatıldı. Açıklamada, “Dinselleşme uygulamalarının bakanlık politikası olduğunun itirafı olmuştur. Laikliğin varlığı, her inancın kendisiyle ve diğer inançlarla eşit haklar temelinde ilişki kurmasını güvence altına almak açısından önemlidir. MEB, bu uygulamalardan vazgeçmelidir” denildi.

"EĞİTİM YERLERDE"

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak ise şunları söyledi: “Bu ülkede birçok şey tepetaklak ama eğitim yerlerde sürünüyor. Siyasi partilerin gençlik örgütleri okullarda cirit atıyor. MESEM’lerde eylül ayından bugüne yedi çocuğumuz sermayeye meze edildi ve can verdi. Bakan sınıfta kalmıştır ve bu gidişle de sınıftan atılacaktır.” 

Irmak, konuşmasının ardından bakanın karnesini açıkladı.

Karne kapsamında Bakan Tekin’in notları şöyle:

  • Cemaat vakıflarına destek: 100
  • MESEM’ler yoluyla çocuk sömürüsü: 100
  • Eğitimin ticarileştirilmesi: 100
  • Ücretli öğretmen sömürüsü: 100
  • Öğretmene değer verme: 5
  • Kamu okullarına destek: 5
  • Laik ve bilimsel eğitim: 0

20-01-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş