Arama sonuçları

Eğitimde 'robot öğretmenler' de devreye girebilir

Eğitimde 'robot öğretmenler' de devreye girebilir

Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Emin Erkan Korkmaz, eğitimde sohbet robotları ve artırılmış gerçeklikle öğrenmenin bir hayal olmadığını belirtti. Korkmaz, yapay zekanın eğitimdeki önemine dikkat çekti. Korkmaz, yapay zeka yöntem ve teknolojileri kullanılarak mühendisliğin yanı sıra tıp, eczacılık, finans gibi farklı alanlarda oldukça başarılı uygulamaların geliştirildiğini belirtti.

EĞİTİMDE YAPAY ZEKA

Bu teknoloji ve uygulamaların günlük yaşamımızın önemli bir parçası haline dönüştüğünü ifade eden Korkmaz, yapay zeka teknolojilerinin eğitim alanında öneminin daha da artacağına işaret etti.

Eğitimde sohbet robotları ve artırılmış gerçeklikle öğrenmenin bir hayal olmadığını ifade eden Korkmaz, şöyle dedi:

“Artık her öğrenci için özelleşmiş, o öğrencinin eğilimlerini, başarılı ve başarısız olduğu konuları takip edebilen ve öğrencinin en verimli şekilde öğrenmesini sağlayabilmek için süreci optimize edebilen sistemlerin eğitimde kullanılması gelecek için önemli bir olasılık olarak karşımızda durmakta. Öncelikle yapay zekanın eğitimin kalitesinin arttırılması için yardımcı bir unsur olarak kullanılması olası. Şu anda bile kopya, intihal gibi durumların belirlenmesi, sınavların notlandırılması gibi işlevleri yerine getiren yazılımlar mevcut ve hatta öğrencilere öğrenme süreçlerinde geri bildirim ve öneri sunan sistemler de bulunmakta."

02-11-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş