Arama sonuçları

'Finansal Okuryazarlık' projesi AB ülkeleriyle yürütülecek

'Finansal Okuryazarlık' projesi AB ülkeleriyle yürütülecek

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ile Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) üyesi 4 ülkenin (İngiltere, İtalya, İspanya, Çek Cumhuriyeti) proje ortaklığında yer aldığı "Yetişkin Eğitiminde Finansal Okuryazarlık" projesi için iş birliği protokolü imzaladı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre proje Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ile Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi proje koordinatörlüğünde yürütülecek. Projede, yetişkin eğitimi alanında görevli eğitmenlerin derslerinde kullanacakları finansal okuryazarlık müfredat ve eğitim materyallerinin geliştirilerek çevrim içi olarak hizmete sunulmasının amaçlandığı belirtildi.

Selçuk Üniversitesi koordinatörlüğündeki proje, 30 ay sürecek.

"ÜLKEMİZ, YETİŞKİNLERİMİZ KAZANACAK"

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy'un şu ifadelerine yer verildi:

"Selçuk Üniversitesi olarak bu tür projelerde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'müz ile her zaman iş birliği yapmaya devam edeceğiz."

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise şunları kaydetti:

"Proje ile bireylerin finansal olarak yapmaları, doğru karar vermeleri gereken, paralarını en iyi şekilde yönetmeleriyle ilgili iyi bir sonuç ortaya çıkacağına inanıyoruz. Ülkemiz, yetişkinlerimiz kazanacak. Uygulama itibarıyla halk eğitim merkezlerimizde, okullarımızda bununla ilgili eğitmenlerimiz bilgilendirme yapacak. Üniversite-Milli Eğitim iş birliğinin en iyi örneklerinden birini daha sergiliyoruz."

29-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş