Arama sonuçları

Gençlerin istihdama kazandırılması için protokol imzalandı

Gençlerin istihdama kazandırılması için protokol imzalandı

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ve Süleymanpaşa Belediyesi tarafından gençlerin mesleki beceri elde etmesi ve istihdama kazandırılması için imzalanan protokol kapsamında işsiz gençler iş makinesi operatörlüğü eğitimi alacak.

Protokol, TRAKYAKA Yönetim Kurulu Toplantı Salonu'nda, TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel tarafından imzalandı.

30 GENCE İŞ MAKİNESİ EĞİTİMİ

Protokol kapsamında, belediye tarafından belirlenen işsiz ve mesleki donanımı olmayan 30 işsiz gence iş makinesi eğitiminin ardından sertifika verilecek.

Şahin, eğitim tamamlandıktan sonra dezavantajlı işsiz gençlerin kendi bünyesinde ve özel sektör kapsamında istihdam edilebileceklerini söyledi.

"GENÇLERİMİZİN İŞ BULMASINA YARDIMCI OLACAĞIZ"

Protokolün gençlerin istihdamı için önemli olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Limanlarımız, maden sahalarının yanı sıra Trakya lojistik anlamda genişliyor. Kentte de işe ihtiyacı olan gençler olduğunu görüşmüştük. Özel sektörle yaptığımız görüşmelerde de donanımlı iş makinesi operatörleri ihtiyacı olduğunu gördük. 30 kişiye iş makinesi eğitimleri vereceğiz. Daha sonra bu kişilerin belediye ve özel sektörde staj yapma imkanı da olacak. Onların ihtiyacını da bu protokolle karşılamış olacağız. Belediyemizin iş birliğinde gençlerimizin iş bulmasına yardımcı olacağız."

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Yüksel de gençlere iş olanakları oluşturulması konusunda ciddi uğraşlar verdiklerini dile getirdi.

19-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş