Arama sonuçları

Gölbaşı'nda Erasmus projesinin final toplantısı yapıldı

Gölbaşı'nda Erasmus projesinin final toplantısı yapıldı

Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen Erasmus projesinin final toplantısına, proje ortağı 6 ülkeden eğitim yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen toplantıda raporlama süreci, ebeveynlerin eğitimi ve gelişimi gibi konular ele alındı.

BİR EĞİTİM METODU

Toplantıda konuşan Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Işıl Korkmaz, eğitimin kalıp öğretilerle dünyanın her yerinde çok uzun yıllar boyunca devam ettirildiğini belirtti. Korkmaz, şöyle dedi: "Ancak son zamanlarda dünyanın değişmesiyle birlikte gördük ki kalıp öğretilerin ötesine geçen bir eğitim metodu geliştirmeliyiz. Gerek pandemi ve diğer afetler bize bu süreci daha hızlı yönetmemizi ve öğrencilerimiz, toplumuz ve ailelerimizin daha esnek eğitim-öğretim yöntemlerini öğrenmesi gerektiğini ortaya çıkardı."

Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz ise Kovid-19 salgınının genç nesilleri, okulları ve eğitimi aniden dijital dönüşüme girmeye zorladığını vurgulayarak, şunları söyledi: 'Bu ihtiyaçtan yola çıkarak hazırlanan Kovid-19 zamanlarında ebeveynleri desteklemek' adlı projemizdeki genel amacımız; ebeveynlerin evde öğrenim sürecini anlamaları ve çocukları evde desteklemeleri için gerekli becerileri edinmelerine yardımcı olmaktır."

03-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş