Arama sonuçları

Gönlüm istiyor ki öğrencilerimizin çoğu hafızlardan oluşsun

Gönlüm istiyor ki öğrencilerimizin çoğu hafızlardan oluşsun

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye'de 106 İlahiyat Fakültesinin bulunduğunu belirterek, "Gönlüm istiyor ki öğrencilerimizin çoğu hafızlardan oluşsun. Hafız öğrencilerimizin eğitimlerini devam ettirerek akademisyen olmaları bizim için çok önemli" dedi.

Erbaş, TOFAŞ Spor Salonu'nda düzenlenen "1843 Hafız İcazet Merasimi"nde yaptığı konuşmada, “Kur'an bizim hayat rehberimizdir. Kur'an'dan uzak olan bir hayat boşa geçirilmiş bir hayattır” diye konuştu.

Ali Erbaş, tahsillerini de tamamlayacak bu hafızları, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tüm alanlarında hafız hocalar olarak hizmet etmeye beklediklerini bildirdi. Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

HAFIZLAR AKADEMİSYEN OLSUN

"İlahiyat fakültelerimizde son rakam 106'ydı. Gönlüm istiyor ki öğrencilerimizin çoğu hafızlardan oluşsun. Hafız öğrencilerimizin eğitimlerini devam ettirerek akademisyen olmaları bizim için çok önemli. İçinizden tefsir profesörü, hadis profesörü, kelam, mantık, dinler tarihi, din sosyolojisi, din psikolojisi, 20 ana bilim dalı var, ilahiyat fakültelerinde. Şunu açıkça ifade etmek isterim ki bizim ilahiyat fakültelerimizdeki derslerimizin her biri Kur'an'la alakalı. Hiçbirini Kur'an'dan ayrı tutamazsınız. Mutlaka derste, sınıfta hangi dersin hocası olursa olsun Kur'an-ı Kerim'den bir ayete danışmak zorunda, bir ayete başvurmak zorunda, Efendimiz'in hadislerine başvurmak zorunda. İlahiyat fakültelerimizin dersleri bu şekilde yapıldığında öyle bereketli oluyor, öyle bereketli oluyor ki sizlerin ilahiyat fakültelerindeki bu derslere talebe olarak katılmanızın bizim için, milletimiz için ne büyük bereketlere vesile olacağını düşünüyorum."

03-10-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş