Arama sonuçları

Gönüllü eğitimciler depremzede çocuklara anaokulu eğitimi veriyor

Gönüllü eğitimciler depremzede çocuklara anaokulu eğitimi veriyor

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenerek Burdur'daki GSB yurtlarına getirilen afetzedelerin çocukları, gönüllüeğitimcilerden okul öncesi eğitimi alıyor.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün gönüllü eğitimcileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) yurtlarında anaokulu sınıfları oluşturarak burada konaklayan afetzede çocukların deprem travmasını atlatmalarına yardımcı oluyor.

GÖNÜLLÜ ÇALIŞIYORLAR

MAKÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Perihan Ünüvar, AA muhabirine, gönüllü eğitimci ve öğrencilerle depremzedelerin kentte gelmeden yerleşecekleri yurtlarda çocuklar için oyun ve eğitim alanları oluşturduklarını söyledi.

Kent merkezindeki iki yurtta 0-6 yaş grubu yaklaşık 200 öğrenciyle ilgilendiklerini vurgulayan Ünüvar, çocukları yurtlara giriş yaptığı ilk gün, akşam saatlerinde okul öncesi eğitimsınıflarına aldıklarını aktardı.

AMAÇLARI ÇOCUKLARIN TRAVMAYI EN KISA SÜREDE ATLATMASI

Ünüvar, gönüllü okul öncesi öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra psikolojik destek için rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü gönüllülerinin de çocuklarla ilgilendiğini anlattı.

Ünüvar, amaçlarının çocukların travmayı en kısa sürede atlatıp kendilerini güvende hissetmelerini sağlayarak çocuklarını iyi gören ailelerin de deprem etkisinden çıkmalarına vesile olmak olduğunu kaydetti.

Gönüllü okul öncesi öğretmeni Hatice Kuşbabalı da kentte gelen depremzede ailelerin çocuklarına kucak açtıklarını dile getirdi. 

16-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş