Arama sonuçları

İHH ile MEB 'İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi' için 5 yıllık işbirliği protokolü imzaladı

İHH ile MEB 'İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi' için 5 yıllık işbirliği protokolü imzaladı

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında "İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi" için 5 yıllık işbirliği protokolü imzalandı.

İHH'dan yapılan açıklamada, MEB ile protokolü imzalanan proje kapsamında, 2013'ten bu yana binlerce okula ve on binlerce yetime destek verildiği, Türkiye dahil dünyanın 49 farklı ülke ve bölgesine iyiliklerin ulaştırıldığı proje ile geçen yıl 74 şehirdeki 2 bin 502 okul, 6 bin 571 yetim çocuğa sponsorluk yapıldığı belirtildi. 

İHH'YA PARA TOPLADILAR

Açıklamada, okul öncesi eğitim kurumları, ilkokul, ortaokul, lise ve özel okullardaki öğrencilerin katılabildiği "İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi" ile öğrencilerin harçlıklarından biriktirdikleri 400 lirayı İHH aracılığıyla yetim çocuklara ulaştırabildiği aktarıldı.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla projenin yeniden okullarda uygulanmaya başlandığı aktarılan açıklamada, öğrencilerin İHH'nın Yetim Sponsorluk Sistemi kapsamındaki 45 ülke ve bölgeden dilediklerini seçebildiği ifade edildi. 

YETİM BİLGİLERİ BAĞIŞÇILARLA PAYLAŞILIYOR

Açıklamada, "İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi"ne katılan sınıfların bir yetimi desteklemeye karar verdikten sonra en az bir yıl boyunca her ay düzenli olarak yetim sponsorluk bedelini toplamaları gerektiği belirtildi.

Sponsorluk süreci başlatıldıktan sonra sınıflar adına eşleştirilen yetimlerin ülkesi, adı, yaşı ve fotoğrafını içeren "Yetim Özet Bilgi Formu"nun posta veya e-posta ile İHH tarafından her sınıfa gönderildiği aktarılan açıklamada, projenin MEB'in onayıyla sürdürüldüğü kaydedildi. 

Projeye destek olmak isteyen sınıfların, okul idaresinin bilgisi dahilinde öğretmenleri aracılığıyla yetim sponsoru olmak için başvuruda bulunabildiği aktarılan açıklamada, Yetim Sponsorluk Formu'nun elden teslim edilebildiği gibi "https://www.ihh.org.tr/bagis/yetim" sayfası üzerinden de doldurulabildiği, Yetim Özet Bilgi Formu'nun sınıflara ulaştıktan sonra yetim bilgilerine "www.ihh.org.tr/yetimlerim" adresi üzerinden ulaşılabildiği bilgisi verildi.

20-11-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş