Arama sonuçları

İlkokul ve okul öncesi eğitime ‘mescit’ zorunluluğu geldi

İlkokul ve okul öncesi eğitime ‘mescit’ zorunluluğu geldi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), Okulöncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle  okul öncesi eğitim kurumlarına "mescit" açılmasını getirdi.

Yönetmelikte yer alan madde şöyle: Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumları ile yatılı bölge yatılı bölge ortaokullarının pansiyon kısımlarında ibadet ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla doğal aydınlatmalı uygun mekânda mescit açılır.”

Daha önce bu madde talep edilmesi halinde açılabileceği şeklindeydi. Ancak bu bölüm yeni yönetmelikte çıkarıldı.  Anaokulu ve ilköğretim kurumlarında mescit açılması zorunlu hale getirildi. 

MEVSİMLİK İŞÇİLERİN ÇOCUKLARI

Mevsimlik tarım işçileri ile göçer ve yarı göçer ailelerin çocuklarının okula devam edememesi konusundaki sorumluluğu velilere yükledi.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM

Okulöncesi eğitimde sıkça karşılaşılan ve kayıt parası olarak nitelendirilen durum, yönetmeliğe eklenerek resmi kılıfa sokuldu. Çocukların okulda geçirdikleri süredeki temel ihtiyaçlarını, öz bakım süreçlerini ve eğitim programının uygulanmasını desteklemek amacıyla “katkı payı” alınacak. 

Şöyle bir madde geldi: Aylık katkı payı, velilerin istekleri dışında topluca tahsil edilemez. Belirlenen katkı payının dışında kayıt için velilerden ayrıca ücret alınamaz.

16-10-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş