Arama sonuçları

İlk akla gelen kelime ‘kelepçe’ olacak

İlk akla gelen kelime ‘kelepçe’ olacak

İlk akla gelen kelime ‘kelepçe’ olacak. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Boğaziçi Üniversitesi’ne Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasından sonra yaşanan protestoları ve üniversitenin kapısına kelepçe takılmasını değerlendirdi. Özel, “Boğaziçi Üniversitesi’ndeki değişimden sonra akla ilk gelen kelime, 'kelepçe' olacak. AKP, 18 yılın sonunda üniversiteye kelepçe vurdu" dedi.

İLK AKLA GELEN KELİME ‘KELEPÇE’ OLACAK

Özel, Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasına ilişkin Özel, CHP olarak Cumhurbaşkanının, öğretim görevlilerince en yüksek oyu alanın rektör olarak atamasını hep savunduklarını söyledi. Özel, hatta üniversite öğrencilerinin oy kullandığı, üniversite mezun derneklerinin dahi rektör seçiminde söz sahibi olabildiği seçim yönetimini önerdiklerini kaydetti.

ÜNİVERSİTELER ÖZERK OLACAK

Özel, şöyle dedi: "CHP'nin seçtiği, seçtirdiği cumhurbaşkanı, partili olmayacağı gibi, üniversitenin verdiği karara da karışmayacak. Üniversiteler özerk olarak, bu seçimlerinde de özgür olacaklar.Biz diyoruz ki; partili cumhurbaşkanının, partili rektör ataması yanlıştır. Sarıyer AKP kurucusunun, AKP İl Yöneticisinin, AKP belediye başkan aday adayının, milletvekili aday adayının bir üniversiteye rektör atanması yanlıştır." 

18 YILIN SONUNDA ÜNİVERSİTEYE KELEPÇE

Rektörlükteki devir teslimde çiçek, kahve, alkış gibi davranışların akla gelebileceğini ancak Boğaziçi Üniversitesindeki değişimden sonra akla ilk gelen kelimenin "kelepçe" olduğunu vurgulayan Özel, şu ifadelere yer verdi:

"AKP, 18 yılın sonunda üniversiteye kelepçe vurdu. Boğaziçi Üniversite’nin kapısı 1868'den beri bilime açık, akla açık, her türlü tartışmaya açık. Bu kapıya polis kelepçesi vurdular dün. Üniversiteyi kelepçeleyen bir anlayış... Bu 2015'ten önce olsaydı, kelepçeyi takan polisleri, emniyet müdürünü, İçişleri Bakanını FETÖ'cülükle yaftalarlar, 'Onlar FETÖ'cülerdi zaten, iktidarı yıpratmak için yaptılar.' der kendilerini bu işten temizlerlerdi. Şimdi bu kelepçeyi takanlar kimler? Bu kelepçeyi takan, 2021'de Türkiye'den bu fotoğrafı dünyaya servis edene yazıklar olsun. AK Parti iktidarında geriye kalan 3-5 fotoğraftan bir tanesi bu."

Türkiye'nin kelepçe fotoğrafıyla dünyaya rezil edildiğini dile getiren Özel, "Bu ayıp, rezalet AKP'nin ama bu üniversite hepimizin. Boğaziçi Üniversitesi, Türkiye'nin bir marka değeri" diye konuştu. 

Özel, üniversitelerin rektörlerinin Cumhurbaşkanı tarafından atanmasına MHP'den ses çıkarılmadığını belirterek, "Rektör ataması tek adamda olursa bu bir darbe girişimidir diyen MHP'den, haksızlığa karşı susan, hiç itirazda bulunmayan bir anlayışla karşı karşıyayız" dedi.  

06-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş