Arama sonuçları

İnternet kesilirse sınav geçersiz olacak

İnternet kesilirse sınav geçersiz olacak

İnternet kesilirse sınav geçersiz olacak. İstanbul Medeniyet Üniversitesi, final sınavına girecek öğrencilerine evin içerisindeki kişisel alanları göstermelerini şart koşarken, çevrim içi sınavlarda internetin kesilmesi halinde ise sınavların geçersiz sayılarak öğrencilerin sorumlu olacağını bildirdi.

İNTERNET KESİLİRSE SINAV GEÇERSİZ OLACAK

Üniversitenin kararına tepki gösteren öğrenciler ,“Okul; ödev ile verebileceği notu, özel hayatın gizliliğini ihlal suçunu işleyerek verecek. İnternet ve elektrik kesintisi olursa biz neden sorumlu olalım” dediler.

Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın haberine göre, İstanbul Medeniyet Üniversitesi bu hafta başlayacak olan online final sınavları öncesinde öğrencilere bir dizi uyarı içeren “Çevrimiçi Sınav Kuralları” başlıklı metin gönderdi. Öğrencilere gönderilen yazıda sınavda internet bağlantısının sorumluluğunun öğrencilerde olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

“Hangi sebeple olursa olsun sınav esnasında internet bağlantısının kopması veya kameranın kapanması durumunda sınav geçersiz sayılacaktır.”

Eğitimcilerin öğrencilerden kişisel alanlarını göstermelerini isteyebileceğini kaydedilen metinde, şunlara yer verildi:  “Gözetmenler öğrencilerin bilgisayar ekranının yönünü çevirmesini isteyerek, kontrol edecektir. Kullandığınız masanın üstünde, altında, çevresinde herhangi bir ders notu, kitap vb. olmamalıdır. Gözetmenler hem cep telefonlarınız ile hem de bilgisayarınızdaki kameralar ile bu durumu kontrol edecektir.”

YA İNTERNET KESİLİRSE

Okulun sınava ilişkin gönderdiği metne tepki gösteren Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencisi D.A., şunları dile getirdi:

“Elimizde olmadan bir internet ya da elektrik kesintisi halinde verdiğimiz bütün emekler boşa çıkacak. İnternet ve elektrik kesintisi olursa biz neden sorumlu olalım” dedi. A.Ö. ise “Bahsettikleri görüntülü sınav sistemi özel hayatın gizliligˆi açısından uygun degˆil. İnsanların odalarının görüntülenmesi hiç hoş değil. Ayrıca öğrenciden kaynaklanmayan elektrik veya internet kesintisinde bütün emeklerimiz neden boşa gitsin. Birçok üniversitenin yaptığı gibi final sınavları yerine özgün içerikli ödevlerle de not verilebilirdi. Bu kararın yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor.”

17-06-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş