Arama sonuçları

İstanbul Erkek Lisesi: Kontenjanı 30 kişi azaldı

İstanbul Erkek Lisesi: Kontenjanı 30 kişi azaldı

Öğrencilerini Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ile alan İstanbul Erkek Lisesi’nin kontenjanı bu yıl 30 kişi azaldı. Her yıl 180 öğrenci alan lise bu yıl 150 öğrenci alacak.

İstanbul Erkek Lisesi Müdürü Hüseyin Sarı pervinkaplancom instagram yayında okulun kontenjanı ile ilgili bilgi verdi. Sarı, kontejanın bu yıl 180 değil, 150 olduğunu açıkladı. Sarı kontenjan azaltılmasının nedenini ise şu sözlerle açıkladı:

KONTENJAN NEDEN AZALDI?

“İstanbul Erkek Lisesi 1890 yılında yapılmış tarihi bir bina olan eski Duyun-ı Umumiye binasında eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Okulumuzun bütün alanlarına yapılacak her türlü değişim için izin alma süreçleri uzun aşamaları ihtiva etmektedir. Okulumuz ulusal seviyenin üstünde bir uluslararası nitelikte eğitim kurumudur. Bütün yapısal ve üretim süreçlerini bu perspektifte oluşturma gereği vardır.

Abitur programı uygulayan okulumuz, Almanya’daki eşdeğer kurumlardan bile bu programda daha fazla başarı göstermektedir. Türkiye’de Bakanlık ve milletin okulumuzdan beklentileri üst düzeydedir. Dünyayı anlayabilen ve onun seviyesinde ürünler çıkarmaya hedefli öğrencileri barındıran bir özelliği vardır. Bütün bunlar için özel ve nitelikli alanlara ihtiyacı kaçınılmazdır.

DAHA KALİTELİ EĞİTİM İÇİN

Bu sebeplerle okulumuzun öğrencilerine daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmesi ve mevcut öğrencilerimiz için kaliteyi arttırıcı hedeflere yönelinmesi için tüm bileşenlerin de istişareleri ile Bakanlığımıza teklif neticesinde kontenjan düzenlemesine gidilmiş ve 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılından itibaren olmak üzere 150 öğrencilik kontenjanı onaylanmıştır.”

TÜM ÖĞRENCİLER PANSİYONDA KALACAK

Sarı, aynı zamanda okulun pansiyonun tamamlandığını ve bu yıl tüm öğrencilerin başka okulların pansiyonlarında değil, okul kampusu içinde yatılı olarak öğrenim göreceklerini söyledi.

KONTENJAN AZALMASI TEPKİ ÇEKTİ

Bu arada Sarı’nın kontenjandaki azalmayı pervinkaplancom instagram yayınında açıklamasının ardından ise veliler bu karara tepki gösterdi ve tekrar 180 öğrenci almasını istedi. Bu durumun birçok öğrencide hayal kırıklığı yarattığını söyleyen veliler, “Bu durum İstanbul Erkek Lisesi’nin yüzdelik dilim ve puanlarının yükselmesine neden olacak. Sadece bu lisenin değil, diğer liselerde de yüksek puanlara neden olacak” dedi.

İSTANBUL ERKEK İLK OKUL OLUR MU?

Kontenjan azalmasıyla birlikte İstanbul Erkek Lisesi, Galatasaray'ın önüne geçer mi? Son iki yıldır iki okulun puanları ilk nakil döneminde eşitleniyordu. Geçen sene ise ikinci nakil döneminde İstanbul Erkek, Galatasaray'ın önüne geçti.

30 kişilik kontenjan azalmasıyla birlikte İstanbul Erkek devlet liseleri arasında ilk sıraya mı oturur?  Bu arada geçen sene ise 180 öğrenci arasında 31'i tam puanlı öğrencilerdi.

GALATASARAY LİSESİ

Kontenjan: 100

İlk merkezi yerleştirme puanı: 490,6558

İlk nakil dönemi puanı: 490,6558

İkinci nakil dönemi puanı: 488,3972

 

İSTANBUL ERKEK LİSESİ

Kontenjan: 180'den 2022-2023 eğitim yılı için 150'ye düştü.

İlk merkezi yerleştirme puanı: 488,6887

İlk nakil dönemi puanı: 490,6558

İkinci nakil dönemi puanı: 488,6887

 

 

21-06-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş