Arama sonuçları

İstanbul'da 'Matematik Seferberliği' devam ediyor

İstanbul'da 'Matematik Seferberliği' devam ediyor

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Milli Eğitim Bakanlığı'nca matematiğin sevdirilmesi amacıyla TÜBİTAK ve üniversiteler işbirliğinde hayata geçirilen "Matematik Seferberliği"ne ilişkin kentte yürüttükleri çalışmalarda eğlendirici ve dinlendirici yanlarını tanıtarak öğrencilere matematiği sevdirerek öğretmeyi amaçladıklarını kaydetti.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, matematiğin ve matematiksel düşünce yapısının sosyal hayatta da uygulanabilirliğini, toplumda oluşmuş bazı kalıpların dışına çıkarak öğretmeyi hedeflediklerini anlatarak, bu konuda öğrencilerden çok iyi dönüşler aldıklarını aktardı. 

"Matematik Seferberliği" çerçevesinde İstanbul'da birçok etkinlik ve çalışmayı hayata geçirdiklerini belirten Yazıcı, matematiğin öğrencilerin düşünme, problem çözme becerilerinin oluşumundaki önemine işaret etti.

Yazıcı, matematik becerilerinin öğrencilere kazandırılmasında öğrenmeyi ve öğretmeyi kolaylaştıran, zevkli kılan grup çalışması, sınıf içi etkinlikler, il geneline yaygınlaştırılan çalıştaylar, destekleme ve yetiştirme kursları, matematik olimpiyatları gibi birçok çalışma ve uygulamayı gerçekleştirdiklerine vurgu yaptı.

"MATEMATİK, GÜNLÜK YAŞAMIN VAZGEÇİLMEZİ"

Proje kapsamında Bilim Olimpiyatları, TÜBİTAK, Erasmus, e-Twining gibi ulusal ve uluslararası projelerle matematikle ilgili çalışmaların zenginleştirilerek yürütüldüğünü aktaran Yazıcı, "Öğrencilerimizin gerek bireysel gerekse ikili gruplar şeklinde danışmanlarıyla ülkemizin geleceğine yönelik projelere kafa yorması, yaratıcı fikirlerin peşinden koşmasına öncülük eden Bilim Olimpiyatları çalışmaları da ilimiz koordinesinde matematik çalışmalarına destek olan projelerimizden biri" ifadelerini kullandı.

Matematiğin yayılma alanı ve derinliği olan çok yönlü bir bilim olduğuna işaret eden Yazıcı, şunları kaydetti:

"Matematik, bilim ve teknolojide olduğu kadar günlük yaşamın da vazgeçilmezi. Bunun için öğrencilerimizin edindiği bilgi ve becerileri günlük yaşayışlarında karşılaştıkları problemleri çözmek için kullanma alışkanlığını edinmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Matematik dersinde konuları işlerken oyunlara daha fazla ağırlık verilmesi, ders anlatımı sırasında öğrenme nesnelerinin kullanılması, öğrencilerimizin derse karşı olumlu tutum geliştirmelerinin sağlanması açısından çok kıymetli. İlimizde yürüttüğümüz çalışmalarla matematik derslerinde öğrencilere matematiğin eğlendirici ve dinlendirici yanlarını da tanıtıp başarma hissi yaşatarak, matematiği sevdirerek öğretmeyi amaçlıyoruz."

04-01-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş