Arama sonuçları

YGS Matematik'te hangi sorular hata yaptırıyor?

YGS Matematik'te hangi sorular hata yaptırıyor?

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) 4 testten birini Matematik oluşturuyor. Bu testte adaylara yanıtlamalara için 40 soru yöneltilecek. Geçen yıl matematik sorularından biri iptal edildiği ve sorular da kolay olduğu için testlerin yapılma ortalaması 40 soruda 7.89 oldu.Oysa 2015 yılında bu ortalama 5.2 olmuştu. 

GEÇEN YIL KOLAY SORULAR ÇIKTI

Geçen yılın matematik soruları ise hem adaylar hem de uzmanlar tarafından kolay bulundu. Geçen yıl önceki yollarda ortalama 10 sorunun çıktığı problemler konusunda soru sayısı 13 oldu. Seçiciliği yüksek yalnızca 3 soru vardı. 

YGS MATEMATİK'TE İŞLEMLERE DİKKAT EDİN 

Matametik sorularında en büyük hatayı anlamadan soruyu çözmek ve işlem hataları oluşturuyor. Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Rehberlik Koordinatörü Cihan Yeşilyurt eksik bilginin hataya neden olduğuna dikkat çekerek, şu uyarılarda bulunuyor: “Özellikle soru; analiz sentez düzeyinde ise ne yapacağını bilemeyen öğrenci heyecanlanarak hata yapmaya başlar ve sonra gelen sorularda bu durum devam eder. Ancak fazla güvenin nasılsa yaparıma kaymaması gerekir çünkü dikkat eksikliği doğurabilir. Onun için her soru ciddiye alınmalıdır. Bunun dışındaki bazı hatalar aritmetiksel işlem hatalarıdır. Bu da genellikle hızlı çözme isteğinden kaynaklanır. Özellikle sayılar ve problem çözme sorularında dikkatsizliğe sık rastlanır. Geometri sorularında da hata soruyu çabuk, anlamadan okumak ve çözmeye çalışmaktan kaynaklanıyor” diyor. 

BU YIL YGS MATEMATİK'TE HANGİ YENİ KONULAR VAR?

Final Eğitim Kurumları Rehberlik Koordinatörü Celil Vardar da matematik sorularında hatanın özellikle problemler bölümünde yapıldığını söyleyerek, Denklemin kurulması, sorunun matematiksel denklem olarak ifade edilmesi yaşanan en büyük sorunlardan biri” diyor. Vardar, bu yıl ilk kez YGS’de ikinci dereceden denklemler, polinomlar ve parabol konularının da yer alacağını belirterek, bu konulara dikkat edilmesi uyarısında bulunuyor. Çoklu işlem gerektiren sorularda da hata yapıldığına değinen Vardar, “Öğrenciler bu tür sorular yüzünden süreyi yetiştirmekte sıkıntı çekiyor. Ancak YGS kötü de geçse bunu LYS’de telafi etme şansı olduğu unutulmamalı” diyor. 
Kültür Eğitim Kurumları Eğitim ve Rehberlik Direktörü Salim Ünsal, adayların YGS’de en çok yorum, mantık ve muhakeme sorularında hataya düştüklerini, bilgi gerektiren sorularda da hatanın azaldığını belirtiyor. Ünsal da özellikle birkaç işlem gerektiren sorularda hata yapıldığına işaret ediyor.

HANGİ KONULARA DİKKAT ETMELİSİNİZ ?

Uğur Okulları Akademik Kurul üyeleri de her soruyu cevap şıkkını işaretlemeden önce bir kez daha kontrol edilmesi gerektiğini söyleyerek, bu yıl matematikte yeni yer alacak konulardan da soru çıkabileceği uyarısında bulunuyor: “Matematikte 2013 yılında yapılan müfredat değişikliği ilk defa bu sene sınava yansıyacağından ve YGS de 9. ve 10. sınıf konularından soru sorulduğunu dikkate alırsak İkinci Dereceden Denklemler, Parabol, Polinom, Karmaşık Sayının İfadesi ve Bir Fonksiyonun Grafiğinden Faydalanarak Simetri Dönüşümleri Yardımı ile Yeni Bir Fonksiyonun Grafiğini Çizme konuları soru olarak sınavda yer alabilir.”

Kaynak: Habertürk, Pervin Kaplan, YGS'ye Doğru: Sınav Rehberi

07-03-2017


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş