Arama sonuçları

İYİ Parti'li Örs: Gençlerimiz teknolojiye erişimde zorlanıyor

İYİ Parti'li Örs: Gençlerimiz teknolojiye erişimde zorlanıyor

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, "Bizler Fatih Sultan Mehmet Han'ın torunları olarak ecdadını tanıyan, milli, ahlaki ve kültürel değerlerini önemseyen, benimseyen, koruyan ve geliştiren, geniş ufuklu, donanımlı ve çalışkan gençler yetiştirmek istiyoruz" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçesi üzerinde milletvekilleri söz aldı.

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesinin geçen yıl 27 milyar lirayken, bu yıl 66 milyar liraya çıktığını ancak artan rakamın, enflasyon altında ezildiğini ileri sürdü.

Gençlerin, beklentilerini, umutlarını, hayallerini gerçekleştiremediğini ve bu durumun kendilerini güvensiz hissetmelerine neden olduğunu savunan Emecan, "Türkiye'de gençlerin yarısından fazlası mutsuz. Yapılan bir araştırmaya göre, işsizlik cumhuriyet tarihinin zirvesinde maalesef ve gençler işsizlikle boğuşuyor. Alınan yanlış ekonomik kararlar işsizliği ciddi anlamda tetikledi ve cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine getirdi. Gencimiz çalışmaktan artık ümidini kesmiş, ne okuyor ne iş arıyor? Ailesinin maddi imkanlarıyla yaşıyor" diye konuştu.

Emecan, sorunlar yumağı içindeki gençlerin Türkiye'yi terk ettiğini, yurt dışına gidenlerin büyük çoğunluğunu, iyi eğitimli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının oluşturduğunu belirterek, "Son dönemde yurt dışına göç eden yurttaşlarla ilgili yapılan araştırmalara göre bu göçün arkasında yatan asıl sebebin, Türkiye'nin kötüleşen politik ve ekonomik durumu olduğu görülüyor" ifadesini kullandı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ da Türkiye'de kaçakçılık ve uyuşturucu madde kullanımının son yıllarda yaygınlaştığını, özellikle madde bağımlılığı yaşının 11'e kadar indiğini savunarak, "Eğer iddia edildiği gibi kaçakçılık ve uyuşturucu maddeyle ilgili mücadele ediliyorsa neden bu sorunlar engellenemiyor? Madem ki gerçekten gençlerin geleceğini düşünüyorsunuz, o zaman gelin genç yoksulluğu ortadan kaldıracak politikalar üretelim" dedi.

"GENÇLERİMİZ TEKNOLOJİYE ERİŞİMDE ZORLANIYOR"

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs de Kovid-19 süreciyle başlayan ekonomik zorluklardan en fazla gençlerin etkilendiğini söyledi.

Gençlerin, dünya imkanlarından farklı ülkelerdeki akranları gibi faydalanmak istediklerinde olmadık hakaret ve yakıştırmalara maruz kaldıklarını kaydeden Örs, "Gençlerimiz Türk olmaktan gurur duyan ama Türkiye'de yaşamaktan yorulmuş bir gençlik haline geldi. Gençler 'gelecek için bir umudum kalmadı' diyor. Bugün gençler kendilerini özgür hissetmiyor, yurt dışında geleceğini arıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Örs, Türkiye'de üniversite mezunu işsiz oranının yüzde 12,4 olduğunu, yaşadıkları zorluklara rağmen eğitimini tamamlayanların ise eğitim alanlarında çalışamadığını söyledi.

İYİ Partili Örs, istikrarsız ekonomi sebebiyle gençlerin teknolojiye erişimde zorlandığını, yetersiz altyapı imkanlarına ödenen ücretlerin, öğrencilerin dünyadaki akranlarıyla yarışabilme ihtimalini sınırladığını ifade etti.

"TÜRK GENÇLİĞİ BİZİM PARLAK YÜZÜMÜZDÜR"

MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu da Türk gençliğinin, geleceğin ümidi, yarınların gerçeği olduğunu belirterek, kuşakları XYZ kategorileriyle ele almadıklarını, gençliği harflerle tanımlamadıklarını anlattı.

Milleti bir görüp adına Türk milleti, gençlere de Türk gençliği dediklerini vurgulayan Aksu, şöyle devam etti:

"Milli hedeflerimizin daha yükseklere çıkarılmasının ve milli hedeflerimize ulaşılmasının gençler sayesinde mümkün olacağına inanıyoruz. Bu nedenle gençlikten taviz vermemiz, gençliğin sorunlarına duyarsız kalmamız, onlara kulak tıkamamız ve hayatın kaotik şartlarında sahipsiz bırakmamız söz konusu değildir. Düşüncesi, siyasi ve ideolojik aidiyeti ne olursa olsun Türk gençliği bizim parlak yüzümüzdür. Bu kapsamda gençliğin sorunlarına yaklaşımımız ekonomik, toplumsal, kültürel ve psikolojik yönlerden bütünlük arz etmektedir. Hedefimiz istihdam edilebilirliği yüksek, eğitimli, sağlıklı, vasıflı, yüksek ahlak ve seciye sahibi Türk kültür ve değerlerini özümsemiş evrensel düzeyde iddia ve sorumluluk sahibi gençliktir. Tarihine, kültürüne, medeniyetine, öz değerlerine bağlı, şahsiyetli olmayı, insan olmanın ön şartı gören bir gençlik hedefindeyiz. Bütçeden ayrılacak pay ile gençliğe yapılacak yatırımın Türkiye'nin geleceği için yapılmış en önemli ve değerli yatırım olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu açıdan bakıldığında Türk gençliğinin beklenti ve sorun alanlarını belirleyip çözüm üretilmesinin hayati bir önem taşıdığı açıktır."

"GELECEĞE ÖZGÜVENLE BAKAN GENÇLER YETİŞTİRİYORUZ"

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir de Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, hem ülkenin bugününü hem de geleceğini inşa eden bir bakanlık olduğuna işaret etti.

Gençleri hayata en iyi şekilde hazırlamanın, herkesin görevi olduğuna dikkati çeken Aydemir, "Gençlerimizi yetiştirirken milli değerlere sahip birey olarak yetişmeleri için aileden başlayan ve okullarımızda devam eden eğitimlerini bütünüyle önemsiyoruz. Bizler Fatih Sultan Mehmet Han'ın torunları olarak ecdadını tanıyan, milli, ahlaki ve kültürel değerlerini önemseyen, benimseyen, koruyan ve geliştiren, geniş ufuklu, donanımlı ve çalışkan gençler yetiştirmek istiyoruz. Yarın babasına, 'moruk', annesine 'kocakarı' diyen gençler değil, annesinin ayağının altını öpen gençler yetiştirmek istiyoruz" dedi.

Aydemir, gençlerin projeler kapsamında kamp faaliyetlerine dahil edildiğini, gençlere kamp tesislerinde kendilerini geliştirme ve birbirleriyle kaynaşma imkanı sunulduğunu belirterek, "Dolayısıyla dağa çıkan gençlerin sayısı azaldı. Terörist kamplarına giden gençlerimizin sayısı minimize edildi. Neredeyse sıfıra kadar indirdik. Dolayısıyla bundan rahatsız olan birileri var. Artık dağa çıkmayan her genç, onların kafa yapılarına göre intihar etmiş gençlik olarak görülüyor. Gençlerimiz Allah'a çok şükür bizim kendi gençlik kamplarımızda yeni bir hayata başlıyorlar. Geleceğe öz güvenle bakan geçler yetiştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

01-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş