Arama sonuçları

'İyiliğe uçanlar'ın yaptırdığı anaokulun açılışı gerçekleştirildi

'İyiliğe uçanlar'ın yaptırdığı anaokulun açılışı gerçekleştirildi

Türk Hava Yolları'nda (THY) görevli kabin memurları ve pilotların kurduğu İyiliğe Uçanlar Uluslararası İnsani Yardım Derneği'nin Elazığ'da yaptırdığı İyiliğe Uçanlar Anaokulu, törenle açıldı.

Merkezi Sivrice ilçesi olan 24 Ocak 2020 yılında yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden sonra yaraların sarılmasına katkı sunmak için dernek üyelerinin, Bizmişen Mahallesi'nde yaklaşık 700 metrekare alanda yaptırdıkları beş derslikli, yemekhanesi, açık ve kapalı oyun alanları bulunan anaokulu 200 öğrenciye hizmet verecek.

200 ÖĞRENCİYE HİZMET VERECEK

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, açılış töreninde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 101. yıl dönümünde iyilik seferberliğiyle yapılan anaokulunun açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

SAĞLIKLI ŞARTLARDA EĞİTİM GÖRECEKLER

Elazığ'da deprem nedeniyle yaraları sarmaya devam ettiklerini dile getiren Yırık, İyiliğe Uçanlar Uluslararası İnsani Yardım Derneği'nin yaptığı bu faaliyetin bunlardan biri olduğunu belirtti.

İyiliğe Uçanlar Uluslararası İnsani Yardım Derneği Kurucu Başkanı Sinem Güldal da çocukların sağlıklı şartlarda eğitim görmeleri için yapılan anaokulunu, büyük bir gururla açtıklarını kaydetti.

Törene, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, 8. Kolordu Komutan Vekili Tuğgeneral Saattin Alp Ergin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ve çok sayıda davetli katıldı.

23-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş