Arama sonuçları

Kabataş Erkek Lisesi: IB öğrencilerine Alman üniversiteleri yolu açık

Kabataş Erkek Lisesi: IB öğrencilerine Alman üniversiteleri yolu açık

2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren Uluslararası Bakalorya (IB) diploma programına başlayan Kabataş Erkek Lisesi’nin öğrencileri mezuniyetlerinin ardından ek bir belgeye gerek kalmadan Alman üniversitelerine başvurabilecek.

Kabataş Erkek Lisesi  Müdürü Muharrem Bayrak, okulun Uluslararası Bakalorya Organizasyonu'ndan gelen resmi onay ile Türkiye'de IB Diploma Programı’na sahip beşinci Anadolu Lisesi olarak IB Dünya Okulu kimliğiyle yetkilendirildiğini hatırlattı. Bayrak, IB diploma programı öğrencilerine Almanya üniversitelerinin kapısını açan gelişmeyi ise şöyle anlattı:

ALMAN ÜNİVERSİTELERİNE BAŞVURU

“Uluslararası Bakalorya (IB) organizasyonunun Almanya Federal Cumhuriyeti’ndeki eyaletlerin Kültür Bakanları Daimi Konferansı (KMK:Kultusministerkonferenz) ile hazırladığı ve kendilerinin de Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (IBDP) otorizasyonu sonrası imzalayarak dahil olduğu ortak protokol sayesinde IBDP öğrencilerimizin Almanya'daki üniversite başvuruları ve IBDP diplomalarının Almanya tarafından tanınması hususunda avantajlar elde etmiştir. Böylece IBDP öğrencilerimizin diploması, Almanya Kültür Bakanları Daimi Konferansı (KMK) tarafından "Yükseköğretime Geçiş Yeterlilik" (Hochschulzugangsberechtigung) denk olarak kabul görecek. Buna göre IBDP öğrencilerimiz ek bir denklik belgesine ihtiyaç duymadan Alman üniversitelerine başvuru yapabilecek.”

Bayrak, 29 okulun yer aldığı bu listede ilk ve tek devlet okulu olarak yer aldıklarını da sözlerine ekledi.

19-12-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş