Arama sonuçları

Karahocagil: Bu yıl 15 bin yeni derslik hedefleniyor

Karahocagil: Bu yıl 15 bin yeni derslik hedefleniyor

AK Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, bu yıl bölgesel ihtiyaçlar doğrultusunda 15 bin yeni derslik yapılmasının hedeflendiğini belirtti.

Karahocagil, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bu yıl ortaöğretimde 10.000 Okul Projesi'nin hayata geçirilerek, okullar arası imkan farklılıklarını azaltmak için liselerin imkanlarının iyileştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

15 BİN YENİ DERSLİK YAPILACAK

Bu yıl bölgesel ihtiyaçlar doğrultusunda 15 bin yeni derslik yapılmasının hedeflendiğini bildiren Karahocagil, öte yandan yeni düzenlemelerle öğretmenlerin özlük haklarıyla ilgili ek iyileştirmelerin yapılmasının amaçlandığını anlattı.

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin rehberlik hizmetinden daha etkin faydalanması ve erişimlerinin kolaylaştırılması hizmeti veren Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) sayısının, 2022'de hedefin üzerine çıkarılarak 286'ya ulaştığına işaret eden Karahocagil, şunları kaydetti:

"RAM'larda ilk kez fizyoterapist istihdamı sağlanmıştır. 2023 yılı itibarıyla RAM sayısının 300'e çıkarılması hedefleniyor. Özel yetenekli öğrencilerimizin eğitim ihtiyaçlarını desteklemek ve yetenekli öğrencilerin potansiyellerini artırmak amacıyla Bilim ve Sanat Merkezleri'nin (BİLSEM) kapsamı ve kapasitesi geliştirilmiş, sayısı 225'ten, 2022 hedefini aşarak 375'e çıkarılmıştır. Bu kurumlardaki öğrenci sayısı 67 bin 375'ten 86 bin 436'ya yükselmiştir. Bu yıl tüm ilçelerde BİLSEM kurulması ve öğrencilerin erişiminin kolaylaştırılması sağlanacaktır."

02-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş