Arama sonuçları

Kız yurdunu tahtakurusu bastı yurt yönetimi ilgilenmedi

Kız yurdunu tahtakurusu bastı yurt yönetimi ilgilenmedi

İstanbul'un göbeğinde, ağırlıklı olarak Marmara Üniversitesi öğrencilerinin kaldığı Kadıköy Validebağ Kız Öğrenci Yurdu'nu tahtakurusu bastı. Çözüm için yurt yönetimine talepte bulunan öğrenciler "Sizden birisi getirdi. Bizim elimizden bir şey gelmiyor. Başınızın çaresine bakın" yanıtını aldı.

Oda TV’den Oğuz Ok’un haberine göre, arızalı asansörlerle gündeme gelen KYK yurtlarında bu kez tahta kurusu krizi yaşanıyor. İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bulunan KYK Validebağ Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri, yurdu basan tahtakurusu böceği nedeniyle zor günler geçiriyor.

Yurdu tahtakurusunun bastığı, yurt yönetiminin ise kaşıntıdan duramayan öğrencileri suçladığı öğrenildi. Sorunun çözümü için yönetimle konuşan öğrenciler "Bizle alakalı değil. Sizden birisi getirdi. Bizim elimizden bir şey gelmiyor. Başınızın çaresine bakın, hijyen probleminizi çözün" yanıtını aldı.

YURT YÖNETİMİ: "BİZE BÖCEĞİ BULUN"

Öğrencilerin yoğun ısrarı sonucu yurt yönetimi "Bize böceği bulun. Ona göre ilaçlatalım" derken, Odatv'ye konuşan bir öğrenci, "Yurdu ilaçlatacağız odadan çıkın' diyorlar. Bir hafta sonra odaya döndüğümüzde böceklerin cirit attığını görüyoruz" dedi.

Çok fazla öğrencinin kaldığı yurtta, hijyen probleminin ister istemez yaşandığını belirten bir başka öğrenci ise tahtakurularının dönem başı yurda gelen komodinlerden kaynaklı da olabileceğini belirtti.

TAHTAKURUSU TÜM YURDA YAYILIYOR

Seslerini duyurmak için CİMER'e dahi şikayette bulunan öğrenciler, sınav haftasından dolayı ekstra mağduriyet yaşadıklarının altını çizdi.

Yurt yönetimi tarafından azarlandıklarını söyleyen mağdur öğrenciler, tahtakurusunun diğer bloklara da yayılmaya başladığını belirtti.

İddiaları sorduğumuz yurt müdürü ise "Bu konularla ilgili konuşma yetkimiz yok. Yardımcı olamayız" dedi.

TEK SORUN TAHTAKURUSU DEĞİL: ARIZALI ASANSÖRDEN BİR ÖĞRENCİ DÜŞTÜ

Öte yandan, öğrenciler arızalı asansörlerle de başa çıkmaya çalışıyor. Asansörlerin 1.5 ay düzeltilmek üzere bekletildiği, tekrar açılan asansörlerin yeniden bozulduğu, hatta bir öğrencinin beşinci kattan üçüncü kata düştüğü öğrenildi.

Konuyla ilgili bir öğrenci "Yurtta şu an için bir asansör çalışıyor ama öğrenci sayısı çok olduğu için asansöre binemiyoruz. İki blokta da asansörler arıza veriyor" şeklinde konuştu.

ASANSÖR CAN ALMIŞTI

Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda 25 Ekim'de asansörün düşmesi sonucu Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi öğrencisi 22 yaşındaki Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti.

Soruşturmada asansör bakım firması yetkilisi M.B. ve asansörü monte eden firmanın sahibi H.T. ile 2 mühendis tutuklanmıştı.

TAHTAKURUSU NEDİR

Cilt tahrişlerine, psikolojik etkilere ve alerjik reaksiyonlara yol açabilen tahtakurusu ısırıkları, şiddetle kaşıntı hissi verdiğinden, aşırı kaşımayla cilt sorunu veya iyileşme sonrası iz kalması sorunları doğurabiliyor.

Havanın sıcak veya kuru olmasından bağımsız her ortamda canlı kalmayı başarabilen tahtakuruları, Çok soğuk havalarda yarı uyku durumuna geçip hiç yemeden bir yıl yaşayabiliyor.

30-01-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş