Arama sonuçları

Koruncuk Vakfından Dünya Kız Çocukları Günü'nde 'Hayalim Okul' kampanyası

Koruncuk Vakfından Dünya Kız Çocukları Günü'nde 'Hayalim Okul' kampanyası

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar (Koruncuk) Vakfı, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'nde başlatılacak "Hayalim Okul" kampanyası ile "kız çocukları" ile "eğitim" sorunlarına dikkati çekecek. 

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler (BM) kararıyla 2012 yılından beri, kız çocuklarının gördüğü ayrımcılığı anlatmak üzere 11 Ekim'de Dünya Kız Çocukları Günü kutlanmaya başlandı.

KIZ ÇOCUKLARI VE EĞİTİME ERİŞİM

Eğitime erişimleri risk altındaki kız çocuklarının özgüvenli bireyler olarak toplum içinde yer almaları için çalışan Koruncuk Vakfı, 11 Ekim'de "kız çocukları" ve "eğitim" sorunlarına farkındalık oluşturmak için "Hayalim Okul" kampanyasını hayata geçirecek.

Eğitime erişimi risk altındaki bir kız çocuğunun "hayalim okul" notuyla çizdiği "hayalinin resminden" adını alan kampanyada sosyoekonomik açıdan dezavantajlı kız çocukları içineğitime erişim riski gerçeğine dikkat çekilecek.

Yapay zeka desteği ile görsellerin yer alacağı yeni bir platform kullanarak hazırlanan kampanyanın videosunda platformun oluşturduğu yapay gerçeklerin ülkedeki kız çocuklarının gerçekliği olduğu vurgulanacak. Videoda, toplumsal farkındalık ve destekle kız çocuklarının gerçeklerinin "hayalleri" olabileceği ifade ediliyor.

"KIZ ÇOCUKLARININ SESİNİ DAHA GÜÇLÜ DUYURMAYA DAVET EDİYORUZ"

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Koruncuk Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Figen Samuray, kız çocuklarının her anlamda güçlü bireyler olarak toplumda yer almaları için onların kesintisiz ve nitelikli eğitime erişimlerinin zorunlu olduğunu belirtti.

Samuray, kızların eğitime erişimindeki engellerin kalkmasında ve onların güçlendirilmesinde herkese büyük görevler düştüğünü kaydederek, "Bu anlamda 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde herkesi #HayalimOkul kampanyasına destek olmaya, bu farkındalık hareketinin parçası olarak kız çocuklarının sesini daha güçlü duyurmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kampanyaya, 11 Ekim'de Koruncuk Vakfının sosyal medya hesabından yayınlanacak video, #HayalimOkul etiketiyle vakfın adresi eklenip paylaşılarak destek verilebilecek.

10-10-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş