Arama sonuçları

Lise öğrencilerine ‘çevrim içi lise okulu’

Lise öğrencilerine ‘çevrim içi lise okulu’

Çankaya Üniversitesi, lise öğrencilerinin kariyer alanlarını uygulama yaparak deneyimlemeleri, meslekleri yakından tanımaları ve kendi yeteneklerini keşfedebilmeleri amacıyla 22 - 26 Ocak 2024 tarihleri arasında Lise Okulu düzenliyor.

Çevrim içi gerçekleştirilecek Lise Okulu ile öğrenciler 21 Meslek Atölyesinde; uygulamalı meslek tanıtımları ve seçtikleri meslekler hakkında eğitim alacak. Lise okulu ile ilgili http://liseokulu.cankaya.edu.tr adresinde atölyelerle ilgili detaylı bilgi alabilecek öğrencilerin, 12 Ocak 2024’e kadar kayıt sürecini tamamlamış olması gerekiyor.

SİMÜLASYON TEMELLİ EĞİTİM

10. ve 11. sınıf lise öğrencilerine yönelik düzenlenen Lise Okulu’nda Fen Bilimleri ve Matematik alanında “Karada, Denizde, Bankada Her Yerde Matematik”, Filoloji alanında “Dil Düşünce ve Kimlik - Çevirmen Nasıl Düşünür?”, “Kendi Öykümü Yazıyorum”, “Edebi Çevirmen Ne Yapar?”, Hukuk alanında “Bir Günde Kaç Kez Hukukla Yüz Yüze Geliriz?”, “Hukukçu Nasıl Düşünür?”, “Sosyal Medyada Ne Kadar Özgürüz?”,  “Hukukta Uyuşmazlık Çözüm Yöntemlerini Öğreniyorum”, Mimarlık alanında “İç Mekân ve Duyular”, “Mimarlık ve Kent Atölyesi Kent Kâşifi Olmak”, Mühendislik alanında “Akıllı Algoritmalarla Bilgimi Koruyorum”, “Her Şeyde En İyiyi Arıyoruz”, “Robot Kol İle İmalat”,  “Yaratıcı Kodlama ve Hesaplamalı Sanat”, Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında ise “Diplomasi Atölyesi: KKTC Tanınsın”, “Markaları Kim Işıldatır: Yaratıcı İletişimciler”, “Bir Psikolog Olarak Tutumları Değiştirecek Bir Kampanya Tasarla”, “Psikoterapist Kimdir ve Ne Yapar?”, “Çatışmayı Nasıl Yönetelim? Birleşmiş Milletler Modeli”, “Patron Sensin”, “Genç Psikologlar Araştırma Yapıyor” başlıklı 21 meslek atölyesinde simülasyon temelli eğitim verilecek.

MESLEKLERİ DENEYİMLEYECEKLER

Lise Okulu’na kayıt yaptıran öğrenciler, her biri alanında uzman öğretim elemanları eşliğinde, meslekler hakkında bilgi sahibi olacak, farklı mesleklerin yaşamın içindeki uygulamalarıyla buluşacak. “Bir mühendis konuya / soruna nasıl yaklaşır?”, “Bir hukukçu nasıl düşünür?”, “Bir mimarın bakış açısı nasıldır?”, “Girişimci nedir?”, “Bir diplomat ülkesini nasıl temsil eder?” gibi yaşamın içinden örnek olaylarla, etkileşimli çalışmalarla, öğrencilerin üniversiteye girişte doğru tercih yapmasına, kendilerine en uygun mesleği belirlemesine rehberlik edilecek. 

Lise öğrencileri meslek atölyeleri sayesinde, meslekler ve farklı bölümlerin kendilerine uygun olup olmadığını deneyimleyerek, kariyer yolculuğunda doğru tercih yapabilecek. 

KULÜP ÇALIŞMALARI VE MEZUN SÖYLEŞİLERİ

Atölyelerin yanı sıra öğrenciler kulüp çalışmalarında yer alabilecek, mezun öğrencilerle söyleşilere katılabilecek, ‘Üniversiteli olmak ne demek?’, ‘Üniversitede öğretim dilinin İngilizce olması neden önemli?’, ‘Mesleğimi seçerken nelere dikkat etmeliyim?’, ‘Bölümlerin iş olanakları nelerdir?’ gibi sorulara yanıt bulabilmek için akademisyenler ile sohbetlere katılabilecek.

DİJİTAL ROZET VERİLECEK

Lise Okulu’na katılım sağlayan öğrencilere Open Badge 2.0 standardını destekleyen dijital rozet düzenlenecek. Kazanılan rozetler Linkedin, X, veya herhangi bir sosyal platformda yayınlanabilecek, dijital cüzdanlarda saklanabilecek ve QR kodla doğrulatılabilecek.

15-01-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş