Arama sonuçları

Lübnan'da sınırdaki okullar tatil edildi

Lübnan'da sınırdaki okullar tatil edildi

Lübnan Eğitim Bakanı Abbas Halebi, İsrail sınır bölgesinde yaşanan çatışmalar nedeniyle ülkenin güneyindeki okulların yarın tatil edildiğini açıkladı.

Halebi, İsrail'in hava ve topçu atışı saldırıları nedeniyle güneyde meydana gelen güvenlik tehdidine ilişkin bir yazılı açıklama yayınladı.

OKULLAR TATİL OLDU

Ülkenin güney bölgesindeki orta okul ve liselerin yarın tatil edildiğini belirten Halebi, amaçlarının, öğrenci ve öğretmenlerinin can güvenliğinin sağlanması için olduğunu ifade etti.

İsrail ordusu, Lübnan sınırından ülkeye sızmaya çalışan bazı silahlı şüphelilerin öldürüldüğünü duyurmuş ve ardından sınır bölgesine hava saldırısı düzenlemişti.

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, ülkenin güneyindeki İsrail saldırısında 1 üyesinin öldüğünü duyurmuştu.

HİZBULLAH'TAN TARAFSIZ DEĞİLİZ AÇIKLAMASI

İsrail ordusu, dün Lübnan'dan İsrail'deki bir askeri gözlem noktasına roketle saldırı yapıldığını duyurmuş, saldırıya topçu atışlarıyla karşılık vermişti.

Lübnan'daki Hizbullah da İsrail sınırındaki askeri noktaya yapılan saldırıyı üstlenmişti. İsrail'in düzenlediği saldırıda 2 çocuk yaralanmıştı.

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin, dün yaptığı açıklamada, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarında "tarafsız olmadıklarını" söylemişti.

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib, bugün Hizbullah'ın İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara müdahil olmaması yönünde "şartlı güvence" aldıklarını belirtmişti.

İsrail ordusunun, Lübnan sınırından ülkeye sızmaya çalışan bazı silahlı şüphelilerin öldürüldüğünü açıklamasının ardından Hizbullah Hareketi Basın Sorumlusu Rana Sahili, sızma girişimiyle ilgili herhangi bir bağlantılarının bulunmadığını duyurmuştu.

Filistin İslami Cihat Hareketi, İsrail'e yönelik sızma eyleminin üyeleri tarafından gerçekleştirildiğini duyurmuştu.

10-10-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş