Arama sonuçları

MEB, '100. Yılında Cumhuriyet' konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi

MEB, '100. Yılında Cumhuriyet' konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) düzenlenen "100. Yılında Cumhuriyet" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Bakanlık Merkez Bina Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen ödül töreni ve sergi açılışında yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 100. yılına ilişkin kutlamaların sene boyunca çeşitli etkinliklerle devam edeceğini söyledi.

TÜRK MİLLETİNİN KARAKTERİ

Mustafa Kemal Atatürk'ün "bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir" sözlerini hatırlatan Yelkenci, bağımsızlık ve özgürlüğün aynı zamanda Türk milletinin karakteri olduğunu vurguladı. Yelkenci, "Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün en önemli simgesi olarak Cumhuriyet'imiz 100 yaşında. Bizim en büyük görevimiz ise onu nice yüzyıllara, bin yıllara taşımaktır" diye konuştu.

İHA, SİHA ve daha birçok etkili aracın yapılabilir hale geldiğini vurgulayan Yelkenci, "Şüphesiz bu nitelikli bir eğitimin sonucudur" dedi.

ESERLER SERGİLENECEK

Konuşmaların ardından "100. Yılında Cumhuriyet" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi ve eserlerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Yarışmaların birincilerine "dizüstü bilgisayar", ikincilere "tablet", üçüncülere "akıllı saat" hediye edildi.

Öğrencilerin eserlerinin yer aldığı sergi yarından itibaren iki gün boyunca Devlet Demir Yollarında (YHT), 2 Kasım'da AŞTİ'de, 3 Kasım'da Kızılay Metro İstasyonu'nda ve 4-10 Kasım'da Esenboğa Havalimanı İç Hatlar Terminali'nde sergilenecek.

Eserlerin afişleri, Ankara'nın AŞTİ ve Kızılay Metro istasyonlarındaki dijital ekranlarda da yer alacak.

30-10-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş