Arama sonuçları

MEB sınava girecek öğrenciler için neden açıklama yapmalı?

MEB sınava girecek öğrenciler için neden açıklama yapmalı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in tüm sınıfları kapsayacak bir müfredat değişikliğinin yapılacağını açıklamasıyla birlikte önümüzdeki haziran ayında 2024 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (2024 YKS) girecek öğrenciler endişendi. Öğrenciler müfredat değişikliğinin ne zaman uygulanacağı ve 2024 LGS ile YKS’yi etkileyip etkilemeyeceğini sormaya başladı.

Bakan Tekin, yaptığı açıklamada uzun süredir müfredat değişikliği konusunda çalıştıklarını ve tüm sınıfları kapsayacak bir değişiklik yapılacağını duyurdu. Buna göre bazı konular ve kazanımlar değişecek, bazı dersler kalkabilecek ya da yerlerine yenileri konabilecek.

NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ancak bu müfredat değişikliğinin nasıl olacağı, bu yıl mı başlayacağı, yoksa 2017’deki gibi 1,5 ve 9’larda olmak üzere kademeli mi başlayacağını açıklamayınca önümüzdeki haziran ayında sınava girecek öğrenciler de endişelenmeye başladı.

SINAVLAR ETKİLENECEK Mİ?

Geçtiğimiz eylül ayında bir televizyon programında Bakan Tekin’e “Sınavların ne zaman biteceği” sorulmuş Tekin de şu yanıtı vermişti: "Bununla ilgili spekülatif bir şey olmasın diye detaylı şekilde hazırlıklarımız bittikten sonra konuşalım. Daha önceki kurgumuz şuydu; öğrencilerimizin kendi yetenekleri, kabiliyetlerini, uygun yaşlarda tespit edip bu kabiliyetlerine göre çocuklarımız ortaöğretim ve yükseköğretim kurumlarına yönlendirelim. Kabaca çerçevemiz bu. Dünyanın birçok ülkesinde bu uygulanıyor."

AÇIKLAMA BEKLİYORLAR

Öğrenciler ise geçtiğimiz ağustos ayından bu yana sınavlara hazırlık kurslarına gittiklerini söyleyerek, bakanlıktan bu yılın sınavlarının bu değişikliklerden etkilenmeyeceğine ilişkin açıklama beklediklerini söylüyor. Bu açıklamayı isteme hakları da var.

 

01-11-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş