Arama sonuçları

Milli Eğitim Bakanı Özer, 'fındık' projesini anlattı

Milli Eğitim Bakanı Özer, 'fındık' projesini anlattı

AK Parti'den Ordu milletvekili adayı gösterilen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kentteki bir otelde düzenlenen İş Dünyası Temsilcileri İftar Buluşması'nda konuştu. Özer, son 20 yılın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yaşamın tüm alanlarında yatırımların hız kazandığı, insanların her türlü hizmete çok rahat şekilde erişebildikleri bir dönem olduğunu söyledi.

Özer, Ordu'nun da bundan nasibini aldığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

ORDU'DA NELER YAPILACAK?

"Ordu da eğitimden sağlığa, ulaşımdan altyapıya kadar her alanda yatırımlarla Karadeniz'in bir incisi olma yolunda emin adımlarla ilerledi. Yeni seçim vesilesiyle gelmiş olduğum Ordu'da inşallah Ordu'nun çok daha güçlü olabilmesi için her alanda, sadece eğitim alanında değil, her alanda daha fazla güçlü olabilmesi için sizlerin hizmetkarı olacağız. Ülkemizin kalkınmasının ana dinamiği, güçleri olarak sizlerin önünü açmak için, yeni yatırımlar yapabilmemiz için yatırımlarınızı rahat ihracat edebilmeniz için, ihraç yapabilmeniz için her türlü hizmeti ayağınıza inşallah getireceğiz."

Özer, bir hafta burada olmalarına rağmen çok önemli yatırımları yavaş yavaş Ordu'ya getirmeye başladıklarını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Özer, şu değerlendirmede bulundu:

"Müjdesini buradan vermek isterim. Biliyorsunuz ülkemizin fındık üretim kapasitesinin yaklaşık yüzde 32'si Ordu'da oluyor. 720 bin ton fındığın yaklaşık 240 bin tonu Ordu'muzda üretiliyor. Ordu'nun sadece natürel fındık ihracatı yapmaması, aynı zamanda mamul üründe üretmiş olduğu ürünün katma değerini yükseltmesi için ihtiyaç duyulan ihtisas fındık organize sanayi bölgesi ile ilgili de Sanayi ve Teknoloji Bakanı'mız Mustafa Varank ile görüştüm. Sizler Büyükşehir Belediye Başkanım, inşallah süreci siz yöneteceksiniz. Araziyi bulup gerekli adımları attığınız zaman inşallah hızlı bir şekilde ilk kez fındık ile ilgili ihtisas organize sanayi bölgesini Ordu'muzda kurmuş olacağız."

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, AK Parti İl Başkanı Selman Altaş ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent Karlıbel de iftar programında konuşma yaptı.

20-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş