Arama sonuçları

MSÜ Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu'nda 608 öğrenci yemin etti

MSÜ Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu'nda 608 öğrenci yemin etti

İzmir'de, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) bünyesindeki Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanlığı'nda intibak eğitimlerini tamamlayan 608 öğrenci için yemin töreni düzenlendi. Okulun Gaziemir ilçesindeki yerleşkesinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

MSÜ Rektör Yardımcısı Tuğgeneral Kamil Sağcan, yaptığı konuşmada, intibak eğitimlerinibaşarıyla tamamlayan öğrencilerin 2 yıl boyunca uluslararası standartlara uygun askerieğitim, ön lisans düzeyinde akademik eğitim, yabancı dil eğitimi ve birçok konuda uygulamalı eğitim alacağını söyledi.

YENİ ÖĞRETİM YILINDA BAŞLAYACAK

Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanı Albay Mutlu Yaşar Kaplan da 14'ü dost ve kardeş ülkelerden gelen misafir askeri öğrenci olmak üzere 608 öğrencinin katılımıyla toplam 1207 kişinin 17 Ekim'de yeni eğitim öğretim yılına başlayacağını belirtti.

Öğrencilerden Umut Temel'in babası Bülent Temel, çok büyük bir gurur yaşadığını belirterek, kızını da böyle bir yerde görmek istediğini söyledi.

Umut Temel ise çocukluğundan bu yana asker olma hayali kurduğunu, vatana, millete hayırlı bir şekilde hizmet etmek istediğini ifade etti.

13-10-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş